avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat 90 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat 90 de zile

In data de 06.12.2011 mi-a fost suspendat permisul pe 90 zile, circulam cu un auto cu nr. rosii provizorii dar erau expirate de cateva zile, agentu care mi-a intocmit procesul verbal mi-a zis ca dosarul este la parchet,adica dosar penal si fapta constituie infractiune,as vrea sa stiu la ce sa ma astept? cineva mi-a zis ca trebuie sa astept ca procurorul sa solutioneze cazul meu si asta poate sa fie amenda contraventionala sau mai rau inchisoare? LA CE SA MA ASTEPT ? va rog ajutati-ma ca sunt F.SPERIAT,! Va multumesc! In procesul verbal scrie ceva de art.85. alin1
Cel mai recent răspuns: razvan0101 , utilizator 13:28, 6 Ianuarie 2012
Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 3 ani.(art.85 alin.1 din OUG 195/2002).
Daca procurorul intocmeste rechizitoriul si dispune punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata, Instanta poate dispune o pedeapsa mai mica decat minimul special, dar nu mai putin de minimul general. De asemenea, tinand cont si de conduita inculpatului, de faptul daca ati mai avut sau antecedente penale, instanta poate dispune executarea pedepsei cu suspendare.


cons.jur. Minodora Sorian


art 85 alin 1 prevede: Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.
Dosarul va ajunge in fata instantei fapta fiind infractiune. De obicei se acorda o pedeapsa cu suspendare dar puteti primi si o amenda penala in functie de circumstantele atenuante pe care le aveti. In orice caz fapta va apare in cazier. Va recomand sa consultati si un avocat care sa va sfatuiasca pe parcursul dosarului.
Avand in vedere ca nu mai aveti antecedente penale, procurorul poate sa propuna prin rechizitoriu trimiterea in judecata, asa cu au spus si colegii, dar poate aplica si o solutie de netrimitere in judecata in functie de cercetarile efectuate, probe, circumstante atenuante, aplicand doar o amenda administrativa. Si eu va recomand sa fiti reprezentat de un avocat.
Succes!
va multumesc pt raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat sebi_vigh90 sebi_vigh90 buna seara ..am o intrebare care ma macina de 3 luni si jumatate aproximativ.....in data de 17 noiembrie am fost prins cu autoturismul meu cu numere provizorii ... (vezi toată discuția)
Am circulat cu placutele provizorii de inmatriculare expirate de 4 zile dalexe_68 dalexe_68 ce amenda sau ce pedeapsa o sa primesc daca am fost prins ca am circulat cu placutele provizorii de inmatriculare expirate de 4 zile (vezi toată discuția)
Conducerea cu numere expirate razvan_nelutu@yahoo.com razvan_nelutu@yahoo.com Buna ziua as dori sa ma ajute careva sau sa-mi dati un sfat sa stiu la ce sa ma astep pe data de 26.06.2010 la ora 22.00 am fost prin cu nr rosi expirate ... (vezi toată discuția)