avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Intrprindere individuala caen productie manufacturiera ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Intrprindere individuala caen productie manufacturiera n.c.a.

buna ziua, am o mare nedumerire: vreau sa infiintez o ii (verificat disponibilitate, dosar aproape complet) si ma lovesc de atestarea sau justificarea cu act a activitatii: productie de lumanari, marturii, decoratiuni. Nu exista cursuri, primaria de sector 6 nu da astfel de acte (se practica in provincie!!), UCECOM nu are asa ceva, juristul de la registrul comertului a ridicat din umeri.
Diploma de facultate (management turistic si comercial) nu imi acopera (in acceptiunea lor) decat vanzarea prin case de comenzi si Internet. Insa eu particip la targuri, imi fac retea de distributie cu magazinele specializate... Ce pot sa fac in materie de diploma? si caen?
am mai adaugat in formular 4778, 4775, 2042 (produse cosmetice - de unde diploma? aceeasi problema).
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: crisoprea , utilizator 09:04, 11 Ianuarie 2012
Este intr-adevar o problema, dar exista la finalul Anexei din OUG 44/2008, la punctul 4 "Documente care atestă pregătirea sau experienţa profesională" varianta - orice alte dovezi care să ateste experienţa profesională.
Aici ati putea incerca sa atasati la dosar o adeverinta de la o societate care are deja acest obiect de activitate, din care sa rezulte ca ati fost ucenic sau zilier in aceasta activitate ... 3 luni.
Mai puteti sdolicita de la primarie un certificat de notorietate in aceasta activitate.
Altfel, nu aveti decat o varianta putin mai costisitoare, dar care va fi agreata de Reg. com.
Infiintati un SRL cu obiect principal de activitate CAEN 3299 "Fabricarea altor produse manufacturiere n.c.a." si functionati cateva luni, apoi inchideti societatea comerciala si deschideti o Intreprindere Individuala. Transferati activitatea, clientii, relatiile comerciale, retetele de fabricatie, activele pe noua entitate.
Dar, cum spuneam, este mai costisitor asa.
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
Marcel Mihalache, Avocat
din pacate, se pare ca varianta "Mai puteti sdolicita de la primarie un certificat de notorietate in aceasta activitate." nu se poate aplica pentru bucuresti
am sunat si la sector 6, si la pmb... acum incercam la camera de comert pentru curs sau atestat pentru codul de meserie.
iar despre bani - tocmai aici e problema. nu dispun chiar de orice suma de care sa-si bata joc statul. vreau sa incerc variante corecte, dar fara cheltuieli suplimentare pe care nu le pot sustine.
multumesc mult pentru promptitudine.

despre restul de caen-uri, pentru vanzarea la targuri si prin lant de distributie ce as putea gasi sa se poata incadra in diploma de licenta? e vorba de comertul cu amanuntul 4789-Comerţ cu amănuntul prin standuri, chioşcuri şi pieţe al altor produse si 4799-Comerţ cu amănuntul efectuat în afara magazinelor, standurilor, chioşcurilor şi pieţelor
nu de alta dar mai mergem la targuri....
pentru atestat/adeverinta de ucenic trebuie sa ma angajez 12 luni minim. n-am cum....
as putea insa sa obtin o adeverinta de practica de 2 ani in firma, special in activitatea de turnat lumanari si producere de marturii. ar fi ok?
crisoprea a scris:

as putea insa sa obtin o adeverinta de practica de 2 ani in firma, special in activitatea de turnat lumanari si producere de marturii. ar fi ok?

Asta incercam mai devreme sa va explic, luati orice document de la o societate care activeaza deja in acest domeniu din care sa reiese ca ...ati fost orice acolo, chiar si in practica.
Este buna acea adeverinta.

Alte discuții în legătură

Comert in targuri si piete alvld alvld rog daca poate cineva sa -mi spuna pt comert in aleea castanilor trebuie sa-mi schimb codul caen(am un magazin) si daca trebuie casa de marcat.va multumesc (vezi toată discuția)
Cod caen ? utc utc Vreau sa desfasor activitate de comert, respectiv prin piete, targuri si oboare cu produse de morarit, adica vanzare de malai, tarate, hrana ptr. animale. La ... (vezi toată discuția)
Diploma/atestat pfa mvstancu mvstancu Bună ziua, Doresc înființarea unui PFA pentru a vinde legal bijuterii handmade confecționate de mine (brățări împletite, brățări din mărgele, ... (vezi toată discuția)