avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Salarii compensatorii la iesirea la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Salarii compensatorii la iesirea la pensie

Buna ziua.Am fost militar si am iesit la pensie pt limita de varsta(cu stagiu complet de coizatie si ca militar) in anul 2011.Doresc sa stiu daca in anul 2012 beneficiez de salarii compensatorii conform legislatiei in vigoare.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:27, 7 Ianuarie 2012
Daca ati iesit la pensie in 2011 de ce intrebati daca veti beneficia de salarii compensatorii in 2012?

Salariile compensatorii se acorda la iesirea la pensie, nu ulterior. Avand in vedere ca ati iesit la pensie pentru limita de varsta in 2011, sunt aplicabile prevederile art. 13, alin. (1) din Legea nr. 285/2010. In anul 2012 nu se acorda nimic la iesrea la pensie, indiferent de categoria de pensie, potrivit art. 9 din Legea nr. 283/2011.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare ajutoare si plati compensatorii k27vlad k27vlad M-ar interesa daca beneficiez de acordarea drepuirilor cuvenite odata cu trecerea mea direct in retragere in baza Ordinului ministrului apararii nationale nr. ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii la iesirea la pensie lumy23md lumy23md am iesit de 3 luni la pensie anticipata din invatamant,o colega care a iesit acum7 luni,dar pe caz de boala, a auzit ca ar putea lua doua salarii compensatorii ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii sau ajutoare? nichedanutz76 nichedanutz76 Sunt nascut pe 02.101966 si sunt cadru militar in activitate.Lucrez de 25 ani in conditii speciale.Conform anexei 6 din legea 263 parca, pot iesi la pensie la ... (vezi toată discuția)