avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie somaj

buna seara ,as dori sa va intreb daca sotul meu a lucrat aprox 12 ani neintrerupti iar ultimul salariu net pe cartea de munca a fost de 1680 lei ,daca ar depune actele de somaj cat ar primi indeminzatie?Stie cineva sigur sa-mi spuna inainte ca el sa depuna actele ? Precizez ca nu a fost demis din culpa lui ,ci din cauza firmei care si-a restrans activitatea. V a multumesc!!
Legea 76/2002
Art.39 (2) Cuantumul indemnizaţiei de şomaj prevăzute la alin. (1) este o sumă acordată lunar şi în mod diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:
a) 75% din valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
b) suma prevăzută la lit. a) la care se adaugă o sumă calculată prin aplicarea asupra mediei salariului de bază lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare.
(3) Cotele procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare, prevăzute la alin. (2) lit. b), sunt:
a) 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 3 ani;
b) 5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 10 ani;
d) 10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 20 de ani.
In completarea celor spuse de colegul meu:

Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.
nu este cam mica suma la cat a contribuit el lunar la stat ? din 1680 lei doar 500 ron i se cuvin deci nici nu se pune problema de 75 % din ultimul salariu ?e bataie de joc !!X-(
Cat a contribuit el in 12 ani ii ia in doua luni de somaj. Restul de plati se numesc "solidaritate".
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
ContSters42179, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul indemnizatiei de somaj si perioada in care voi beneficia de aceasta etves_tiberiu etves_tiberiu Am o intrebare legata de somaj. Daca eu am lucrat un an de zile cu un salariu de 3.000 RON/luna si dupa acest an sunt dat afara la cat sa ma astept la valoarea ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie somaj MadiMadi28 MadiMadi28 Cum se calculeaza somajul,daca am lucrat 4 ani si am avut salariu brut lunar de 1525 de lei? (vezi toată discuția)
Cuantumul indemnizatiei de somaj LORYLORY73 LORYLORY73 TINAND CONT CA IN ULTIMELE 12 LUNI AM AVUT UN SALARIU BRUT DE 2040 RON SI AM 17 ANI VECHIME IN MUNAC,CAT VA FI INDEMNIZATIA DE SOMAJ? (vezi toată discuția)