avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort / depresie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort / depresie

Buna Dimineata, Adresez acest mesaj comunitatii de avocati cu dorinta de a ma lamuri intr o problema foarte delicata - Sunt navigator si sotia mea a cheltuit foarte mult din banii familiei, in lipsa mea, as putea spune fara discernamint si in incapacitate de a justifica cheltuieleile. Mai mult, pe linga acest fapt, am gasit si datorii la toate utilitatile si lucruri din casa amanetate. In incercarea mea de a afla cum s au cheltuit banii, m am lovit de crize de isterie si de expresii de genul " ce, nu ai incredere in mine? Pt ca am insistat in a afla modul in care s-a risipit munca mea, sotia mea s-a internat cu concursul unui medic psihiatru, in Sanatoriul de Nevroze, Predeal, acuzind o depresie. Va rog sa ma sfatuiti ce este de facut in cazul in care intentionez sa divortez, poate conta acesta depresie pe care sincer o consider trucata, cum de altfel au fost si alte crize de isterie din experienta noastra comuna. Eu nu intentionez sa ma folosesc de aceasta situatie, insa poate fi folosita impotriva mea? Multumesc, CC
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:29, 21 Octombrie 2008
Nu va pot da un sfat juridic, dar stiu un caz in care un navigator a obtinut la partaj mai mult decat cea care i-a fost sotie. Aceasta nu inseamna ca sunt identice cazurile! Faptul ca s-a internat pt depresie poate fi o incercare de a obtine, la un eventual divort, o pensie de intretinere, pe motiv ca s-a imbolnavit in timpul casatoriei. Dar, puteti cere si dv o „expertiza” in ceea ce priveste respectiva depresie – daca mai e „prezenta” la data divortului. Incercati sa adunati facturile de la amanet, sa puteti dovedi ca in lipsa dv au fost amanetate obiectele... Depinde si cat timp ati lipsit... Avea bani suficienti pt „casa” si alimente? Poate nu avea suficienti si de aceea a recurs la casele de amanet... Intrebati prietenii comuni daca au vreo idee cum a cheltuit banii... Poate i-a depus la banca – „bani albi pt zile negre”.
A cheltuit 8000 usd exclusiv din diurna mea si 3000 euro din banii pe care ii numeste, ai ei. Oare a avut suficient pt 4 luni? Eu zic ca da si mai zic ca isi bate joc de mine. Depresia este clar regizata. Ramine de vazut de ce?

Multumesc pt mesaj si ... mai astept si alte comentarii. CC
ceciortan a scris:

Buna Dimineata, Adresez acest mesaj comunitatii de avocati cu dorinta de a ma lamuri intr o problema foarte delicata - Sunt navigator si sotia mea a cheltuit foarte mult din banii familiei, in lipsa mea, as putea spune fara discernamint si in incapacitate de a justifica cheltuieleile. Mai mult, pe linga acest fapt, am gasit si datorii la toate utilitatile si lucruri din casa amanetate. In incercarea mea de a afla cum s au cheltuit banii, m am lovit de crize de isterie si de expresii de genul " ce, nu ai incredere in mine? Pt ca am insistat in a afla modul in care s-a risipit munca mea, sotia mea s-a internat cu concursul unui medic psihiatru, in Sanatoriul de Nevroze, Predeal, acuzind o depresie. Va rog sa ma sfatuiti ce este de facut in cazul in care intentionez sa divortez, poate conta acesta depresie pe care sincer o consider trucata, cum de altfel au fost si alte crize de isterie din experienta noastra comuna. Eu nu intentionez sa ma folosesc de aceasta situatie, insa poate fi folosita impotriva mea? Multumesc, CC

Cred ca ar trebui sa consultati un avocat intr-un mediu privat care sa inteleaga toata situatia de fapt.
E posibil ca sotia sa fi pus ceva la cale.
Se pare ca este interesata de bani.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa impiedic divortul atunci cand s-a pronuntat hotararea fara ca eu sa fi fost prezent la vreun termen si mai ales cand nu sunt de acord cu divortul din motive de sanatate a sotiei mele? zahariatreder zahariatreder Avem 36 de ani casnicie, timp in care nu ne-am certat niciodata si nu ne-am adus unul altuia injurii sau altele asemenea, cu exceptia unor mici contraziceri ... (vezi toată discuția)
Recuperare bijuterii ContSters159553 ContSters159553 buna seara, deoarece am avut nevoie de bani, in timpul casatoriei sotul meu a amanetat bijuteriile mele pentru a putea plati datoriile comune.el le-a scos de ... (vezi toată discuția)
Mostenire chiliman chiliman sotia cu soacra au avut un ap inainte sa ne casatorim pe care l-au vindut in timpul casatoriei noastre bani i-am cheltuit eu si sotia infiintind 0 firma luind ... (vezi toată discuția)