Va salut! Am si eu o nelamurire: Am deschis proces de divort de comun acord cu partenerul, am depus cererea la tribunal si am prima infatisare in cateva zile. Eu nu as vrea sa ajung (diverse motive, amenintari, etc) iar pe citatia pe care am primit-o acasa scrie "in caz de neprezentare a partilor, se va trimite un inscris, judecata urmand a se tine in lipsa". Este obligatorie prezenta mea, sau pot trimite pe adresa judecatoriei o scrisoare care sa imi motiveze actiunea? Astept raspunsurile Dvs. Multumesc anticipat
Puteti solicita amanarea cauzei, pentru motive temeinice (de natura medicala, plecare temporara din tara etc.), totul este sa depuneti prin registratura instantei,anterior termenului, o cerere in acest sens.
Daca aveti aparator, avocatul poate prezenta aceste dovezi in numele dvs., dar pentru solutionarea procesului tot va trebui sa va prezentati personal.
Se poate judeca in lipsa dvs., dar asta presupune audierea unor martori, propusi de sotul dvs.
In acest caz, e posibil sa se desfaca casatoria din vina dvs. exclusiva sau din vina ambilor soti, in nici un caz nu va mai fi un divort prin acord.
deoarece divortul este o actiune personala ( prezenta este obligatorie) daca nu va prezentati, judecatorul va suspenda cauza. puteti sa o repuneti pe rol printr-o cerere.in nici un caz nu va va judeca nimeni in lipsa ce srie pe citatie, este valabil in procesele in care prezenta reclamantului nu este obligatorie, insa nu au de unde sa editeze citatii speciale pentru asemsnea cazuri
Am nevoie de un sfat
dolores
Sotul meu a intentat proces pentru desfacerea casatoriei iar eu nu intentionez sa ma prezint la tribunal.Ce trebuie sa fac acum ? Sunt de acord cu divortul dar ... (vezi toată discuția)