avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neprezentare la prima infatisare de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neprezentare la prima infatisare de divort

Va salut! Am si eu o nelamurire: Am deschis proces de divort de comun acord cu partenerul, am depus cererea la tribunal si am prima infatisare in cateva zile. Eu nu as vrea sa ajung (diverse motive, amenintari, etc) iar pe citatia pe care am primit-o acasa scrie "in caz de neprezentare a partilor, se va trimite un inscris, judecata urmand a se tine in lipsa". Este obligatorie prezenta mea, sau pot trimite pe adresa judecatoriei o scrisoare care sa imi motiveze actiunea? Astept raspunsurile Dvs. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 17:29, 7 Ianuarie 2012
obligatoriu trebuie sa va prezentati
Trebuie sa va prezentati daca vreti sa divortati.
Pe citatie scrie asa din greseala, au trimis una obisnuita pt procese civile in general.
In caz de neprezentare se judeca in lipsa sau se da un nou termen pentru divort? Multumesc mult pentru raspuns.
Puteti solicita amanarea cauzei, pentru motive temeinice (de natura medicala, plecare temporara din tara etc.), totul este sa depuneti prin registratura instantei,anterior termenului, o cerere in acest sens.
Daca aveti aparator, avocatul poate prezenta aceste dovezi in numele dvs., dar pentru solutionarea procesului tot va trebui sa va prezentati personal.
Se poate judeca in lipsa dvs., dar asta presupune audierea unor martori, propusi de sotul dvs.
In acest caz, e posibil sa se desfaca casatoria din vina dvs. exclusiva sau din vina ambilor soti, in nici un caz nu va mai fi un divort prin acord.
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
ContSters234722, utilizator
deoarece divortul este o actiune personala ( prezenta este obligatorie) daca nu va prezentati, judecatorul va suspenda cauza. puteti sa o repuneti pe rol printr-o cerere.in nici un caz nu va va judeca nimeni in lipsa ce srie pe citatie, este valabil in procesele in care prezenta reclamantului nu este obligatorie, insa nu au de unde sa editeze citatii speciale pentru asemsnea cazuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezenta proces divort ro_red_rosu ro_red_rosu Eu si sotul meu divortam prin comun acord, suntem casatoriti de 10 ani, nu avem copii, avem prima infatisare pe 29 septembrie. Sotul este reclamant iar eu ... (vezi toată discuția)
Cum anulez de la distanta o actiune care se perima? ContSters32406 ContSters32406 buna ziua anul trecut am avut o actiune de divort comun acord, pe care am anulat-o prin imputernicit inainte de prima infatisare. Deoarece a fost doar un ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat dolores dolores Sotul meu a intentat proces pentru desfacerea casatoriei iar eu nu intentionez sa ma prezint la tribunal.Ce trebuie sa fac acum ? Sunt de acord cu divortul dar ... (vezi toată discuția)