avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediat medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediat medical

Un salariat a beneficiat de 162 zile de concediu medical-cardiologie.
Dupa aceasta perioada se reintorce la locul lui de munca.
i-am soliciat,t de le medicul de medicina muncii , o adeverinta ca este apt de munca. Acesta i-a eliberat o avedverinta in care i se recomanda alt loc de munca, fara efort.
Noi nu avem in unitate un astfel de loc de munca si in baza adeverintei, il concediem incepand cu 01.11.2008, pe motive medicale.
Salariatul, a fost notificat de aceasta situatie in data de 10.10.2008 (si el s-a rugat de noi sa-l lasam sa incheie luna )
Doar ca azi, 20.10.2008, anunta prin colegul de la serviciu, ca s-a internat in spital si ca doreste o adeverinta de salariat.
Consider ca a profitat nitel de situatie............ ce pot sa mai fac....??
Ultima modificare: Luni, 20 Octombrie 2008
Doina Elena, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:49, 20 Octombrie 2008
Doar sa-i eliberati adeverinta si sa-i solicitati concediul medical. Din cate stiam eu, daca depaseste 190 zile CM intra la comisie si se propune pt pensionare.
Daca i s-a acordat preaviz, acesta va fi suspendat corespunzator cu nr de zile de concediu medical.
Multumesc celor ce mi-au raspuns.
Adeverinta i se solicita la internare sau la externare, avand in vedere ca a mai fost internat mai demult in acelasi loc?
Va intreb, deoarece dimineata 20.10.2008 a anuntat ca ii trebuie adev. iar acum insista dupa ea - suna colegii sa i-o aduca ei...
Eu cred ca nu este internat....
Pentru ce solicita adeverinta... spital sau medic de familie? Puteti verifica daca e internat sau nu printr-un telefon la medicul lui de familie sau sa solicitati o scrisoare medicala de la doctorul care l-a internat sau il trateaza.
Adeverinta medicala se solicita, de regula, la internare.
Va dau ultimul model de adeverinta medicala, asa cum il cere Ordinul CNSAS 903/2007:

S.C. ____________________________________ SRL
Adresa ______________________________________ Nr.______/____________
RC: J29/________________ CUI:________________
Tel/Fax: ___________________

ADEVERINTA
(conf. Ordinului CNAS nr. 903/2007)

Prin prezenta se certifica faptul ca dl/dna _________________________________________,
CNP ________________________ act de identitate ____ seria ____ nr._________________, eliberat de _______________________ la data de ______________, cu domiciliul in ___________________, str. _______________________ nr. ____ bl. ___sc. ___ ap.____, jud. ______________, are calitatea de salariat si i s-a retinut si virat lunar contributia pentru asigurarile sociale de sanatate, potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare.
Persoana mai sus mentionata figureaza in evidentele noastre cu urmatorii coasigurati (sot/sotie, parinti, aflati in intretinere) :
1. Nume, prenume, _________________________________ CNP _______________________
2. Nume, prenume, _________________________________ CNP _______________________
3. Nume, prenume, _________________________________ CNP _______________________
Prezenta adeverinta are o perioada de valabilitate de 3 luni de la data emiterii.
Sub sanctiunile aplicate faptei de fals in acte publice, declaram ca datele din adeverinta sunt corecte si complete.

ADMINISTRATOR,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta speciala pentru gravide ADRIANA RATIU ADRIANA RATIU Buna seara. Sunt salariata gravida si trebuie sa fac niste analize la Clinica de boli infectioase din Cluj. Mi s-a spus de acolo ca le pot face gratuit, daca ... (vezi toată discuția)
Adeverinta salariu gravida pentru analize ADRIANA RATIU ADRIANA RATIU Buna seara. Apelez la cei care ma pot ghida, ce act normativ sa caut, in conditiile in care, gravida fiid, am nevoie de la serviciu de o adeverinta de salariat ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de salariu pentru medicul de famile Crina Diana F Crina Diana F Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti sau sa-mi aratati care este ultimul model de Adevarinta de salariu pentru medicul de familie ( am inteles ca e vorba de o ... (vezi toată discuția)