Un salariat a beneficiat de 162 zile de concediu medical-cardiologie.
Dupa aceasta perioada se reintorce la locul lui de munca.
i-am soliciat,t de le medicul de medicina muncii , o adeverinta ca este apt de munca. Acesta i-a eliberat o avedverinta in care i se recomanda alt loc de munca, fara efort.
Noi nu avem in unitate un astfel de loc de munca si in baza adeverintei, il concediem incepand cu 01.11.2008, pe motive medicale.
Salariatul, a fost notificat de aceasta situatie in data de 10.10.2008 (si el s-a rugat de noi sa-l lasam sa incheie luna )
Doar ca azi, 20.10.2008, anunta prin colegul de la serviciu, ca s-a internat in spital si ca doreste o adeverinta de salariat.
Consider ca a profitat nitel de situatie............ ce pot sa mai fac....??
Doar sa-i eliberati adeverinta si sa-i solicitati concediul medical. Din cate stiam eu, daca depaseste 190 zile CM intra la comisie si se propune pt pensionare.
Multumesc celor ce mi-au raspuns.
Adeverinta i se solicita la internare sau la externare, avand in vedere ca a mai fost internat mai demult in acelasi loc?
Va intreb, deoarece dimineata 20.10.2008 a anuntat ca ii trebuie adev. iar acum insista dupa ea - suna colegii sa i-o aduca ei...
Eu cred ca nu este internat....
Pentru ce solicita adeverinta... spital sau medic de familie? Puteti verifica daca e internat sau nu printr-un telefon la medicul lui de familie sau sa solicitati o scrisoare medicala de la doctorul care l-a internat sau il trateaza.
Prin prezenta se certifica faptul ca dl/dna _________________________________________,
CNP ________________________ act de identitate ____ seria ____ nr._________________, eliberat de _______________________ la data de ______________, cu domiciliul in ___________________, str. _______________________ nr. ____ bl. ___sc. ___ ap.____, jud. ______________, are calitatea de salariat si i s-a retinut si virat lunar contributia pentru asigurarile sociale de sanatate, potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare.
Persoana mai sus mentionata figureaza in evidentele noastre cu urmatorii coasigurati (sot/sotie, parinti, aflati in intretinere) :
1. Nume, prenume, _________________________________ CNP _______________________
2. Nume, prenume, _________________________________ CNP _______________________
3. Nume, prenume, _________________________________ CNP _______________________
Prezenta adeverinta are o perioada de valabilitate de 3 luni de la data emiterii.
Sub sanctiunile aplicate faptei de fals in acte publice, declaram ca datele din adeverinta sunt corecte si complete.