avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Marirea punctului de pensie si majorarea salariului ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Marirea punctului de pensie si majorarea salariului minim

Buna ziua si La multi ani!
Ce impact au aceste doua legi asupra mea, in situatia in care am o pensie de limita de virsta, de 800 lei (fara cass 753) si un salariu pe cartea de munca (lucrez inca), de 600 lei?
Imi va modifica pensia? Cu cit?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Vi se va majora salariul de la 600 lei la 700 lei , numai daca acesta este raportat la un prtogram de munca de 8 ore/zi ...
Lucrez program normal, de 8 ore. 600 lei este pe cartea de munca......
tina_gemeni a scris:

Lucrez program normal, de 8 ore. 600 lei este pe cartea de munca......


In acest sens, vi se va modifica salariul de la 600 lei la 700 lei ....

HG nr.1225/2011
Art. 1. – Începând cu data de 1 ianuarie 2012, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 700 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore în medie pe lună în anul 2012 reprezentând 4,13 lei/oră.
....

Art. 3. – (1) Stabilirea, pentru personalul încadrat prin încheierea unui contract individual de muncă, de salarii de bază sub nivelul celui prevăzut la art.1 şi 2 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei.
......
Multumesc
Vreau sa stiu ce impact are asupra pensiei. Se mareste, scade?, daca se mareste punctul de pensie si salariul. Se recalculeaza?
Nu are cum sa va creasca pensia ca urmare a cresterii salariului minim .... numai la o recalcularea a acesteia se poate vedea ...marirea punctului de pensie are ca efect si marirea pensiei.

Alte discuții în legătură

Salariu minim vanzator,incepand 2012 ama77 ama77 Ce salariu minim trebuie sa aiba un vanzator,incepand cu luna ianuarie 2012? (vezi toată discuția)
Salariu lauratunaru lauratunaru venitul minim brut pe tara garantat in plata (vezi toată discuția)
Ore efectiv lucrate mikitth mikitth Care este media orara lunara (efectiv lucrata) la care se raporteaza salariul minim pe economie? (vezi toată discuția)