Pot tine contabilitatea la o firma cu cifra de afaceri de pana la 35000 euro daca am firma cu codul CAEN 6920 "Activitati de contabilitate si audit financiar; consultanta in domeniul fiscal ", fara sa fiu inregistrata la CECCAR, conform Legii contabilitatii actualizata in 2011 ?
"(3^1) În cazul persoanelor prevazute la art. 5 alin. (1^1), contabilitatea poate fi organizata si condusa potrivit prevederilor alin. (2) si (3) sau pe baza de contracte/conventii civile incheiate potrivit Codului civil cu persoane fizice care au studii economice superioare, situatie in care raspunderea pentru conducerea contabilitatii revine acestor persoane fizice."
Nu ca angajat, ci pe o firma cu cod CAEN 6920, fara ca aceasta sa fie autorizata CECCAR.Conform legii contabilitatii, eu inteleg ca persoanele cu studii superioare pot tine contabilitatea la firmele cu cifra de afaceri mai mica de 35000 euro.
Firma am infiintat-o de anul trecut, iar la activitati secundare este trecut si acest cod CAEN (6920).ONRC nu mi-a cerut nimic de la CECCAR. Cred ca tocmai se modificase legea contabilitatii in perioada infiintari societatii.