avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dauna provocata de tencuiala unui bloc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dauna provocata de tencuiala unui bloc

Buna ziua si va salut cu respect.
Asta noapte, in timpul furtunii din Bucuresti, o bucata destul de mare din tencuiala blocului in fata caruia am parcat masina a cazut fix pe auto personal, cauzand daune de minim 1000 euro.
Am citit aici pe forum despre art. din codul civil 1002, ce sustine ca pot cere despagubiri pentru daunele provocate de edificiu, insa...problema este ca am parcat masina pe trotuar. Nu era un loc special amenajat pentru asa ceva, desi toti vecinii parcheaza in acelasi mod de multi multi ani.

Intrebarile mele sunt :

1. Daca era parcata pe trotuar pot cere despagubiri de la asociatia de proprietari? Mentionez ca nu exista semn de parcare interzisa in zona, sau ca accesul auto sa fie strict interzis;
2. Am facut declaratie la politie, au venit, au constatat dauna, au facut poze si peste 12 zile voi putea ridica numarul de inregistrare intern a dosarului. Ma ajuta cu ceva dosarul de la politie?
3. Pot intenta personal si ma pot ocupa singur de proces ( nu am studii de drept si nici cunostinte in domeniu ) sau e musai sa fiu reprezentat de un avocat? Problema sunt banii, daca dispuneam de finante o reparam in regim propriu si nu mai cautam responsabil pentru daune. Insa in starea personala actuala, nu imi permit. De aceea caut o modalitate sa rezolv singur problema.
4. Pot da in judecata asociatia de propietari sau ma pot adresa si Primariei pentru despagubiri, cu un dosar de daune?

Mentionez ca nu am casco, am doar RCA.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Magherescu , utilizator 08:54, 8 Ianuarie 2012
Din postarea dvs rezulta ca autoturismul la momentul evenimentului a fost parcat pe trotuar
Trotuarul nu reprezinta spatiu de parcare auto
Nu ati precizat concret daca trotuarul unde s-a intamplat evenimentul constituie spatiu privat sau apartine domeniului public
Din cate stiu eu, este domeniul public.
Si da, masina era parcata pe trotuar.

Spatiu privat nu cred ca este, tinand cont ca este spatiul chiar din fata blocului, unde inainte era o gradina, iar cei din bloc, abuziv, au asfaltat gradina ca sa faca un anume numar de locuri de parcare, nu sunt ADP.

Va multumesc pentru interesul acordat.
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2012
Magherescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)
Daune provocate de tencuiala de pe un bloc Gigel Vieru Gigel Vieru Cui ii solicit despagubiri pentru o masina avariata de tencuiala unui bloc in apropierea caruia am parcat o masina? (vezi toată discuția)
Daca pe bloc exista un afis cu " cade tencuiala" si masinile ... cristi1955 cristi1955 Daca pe bloc exista un afis cu \" Cade Tencuiala\" si masinile parcheaza in acel loc, in caz ca va cade tencuiala dupa fatada blocului cine suporta ... (vezi toată discuția)