avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Adeverinta falsa - urmari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Adeverinta falsa - urmari

Buna ziua.
As avea nevoie de o informatie ...un sfat. In urma cu doi ani impreuna cu sotia am reusit sa iau un credit ipotecar.. cu adeverinte false. La acea data sotiei nu ii era trecut in cartea de munca salarul real ci doar cel minim pe economie. Aveam de ales dintre a sta in chirie si a plati echivalentul ratei sau de a sta in propria casa si sa platesc la banca. Nu am intarziat nici macar cu o zi plata ratei si nu cred ca o sa o fac vre-odata deoarece imi este accesibila. Pe langa sotie de respectivele adeverinte stiau parintii nostrii . Pe fondul unor neintelegeri unul din parinti a amenintat ca va face o plangere referitoare la credit. M-ar interesa daca e posibil sa faca acest lucru ...si daca banca ar lua masuri ..cu toate ca ratele au fost platite intodeauna la timp .. si care ar fi cel mai "urat" scenariu posibil. Nu am cazier si nu am avut probleme cu legea ..nici macar o amenda de circulatie ..nici macar nu am fost in vizita intr-o sala de judecata.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ion Gabriel Anghelus , Avocat 08:16, 22 Noiembrie 2008
nu stim ce masuri va lua banca daca va fi sesizata de parintele paracios cu privire la adeverintele false.
dar in cazul cand banca v-a face o sesizare la politie ?
Inselaciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals...
Angajatorul sotiei a scris si semnat adeverinta? Daca da, ar putea avea probleme si acesta – inclusiv pt faptul ca nu a inregistrat in statele de plata salariul real al angajatei.
La „acea data” salariul sotiei, trecut in carnetul de munca era mic... Acum s-a inscris salariul real (adica, acela care e declarat in adeverinta)? Banca verifica – in urma denuntului unuia dintre parinti, in ac caz – daca sotia e angajata firmei respective si ce salariu are. Banca nu va incepe aceste verificari din proprie initiativa cat timp ratele sunt achitate la zi.
Cand – si daca – reprezentantii bancii vor sesiza politia va incepe cercetarea penala. Totusi, e putin probabil ca un parinte sanatos la cap sa riste a-si vedea copiii la inchisoare pt aceste fapte. Dv, stiind ca adeverinta nu ilustreaza adevarul puteti fi considerat complice, coautor, instigator – dar ii puteti spune parintelui paracios ca veti declara ca el v-a instigat sa comiteti delictul... Am ajuns prea departe cu supozitiile (scenariul) si nu cred ca veti ajunge aici...
Ultima modificare: Luni, 20 Octombrie 2008
trope_doi, utilizator
Multumesc pentru raspuns.
Avand in vedere faptul ca sunteti cu ratele la zi puteti scapa cu o amenda administrativa.Nu este imposibil.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Credit fals pe numele sotiei luat de altcineva doclaro doclaro Buna ziua, In martie 2008 m-am casatorit civil. Sotia a luat numele meu de familie. In iunie 2008 ne-am mutat intr-o garsoniera, proprietatea tatalui meu. ... (vezi toată discuția)
Urgent ! adeverinta falsa ?! stelutaalistar stelutaalistar Buna ziua , Am detinut o firma de transport . In prezent firma e cesionata . Acum cateva luni , cand eram asociat la firma am eliberat o adeverinta catre ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor!! probleme cu politia crazynet644 crazynet644 Buna seara, Am si eu o problema ce necesita raspuns urgent! In anul 2007 am contractat un credit de la o banca, am platit cateva rate dupa care am fost ... (vezi toată discuția)