avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan, consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan, consecinte

Buna seara! sotul meu a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0.70 in aerul expirat, fapt pentru care, i s-au recoltat probe de sange,,asteptand rezultatul, intrebarea ar fi: in sange iese intotdeauna dublu? care sunt riscurile? Va fi trimis in judecata? Multumesc anticipat pt orice raspuns!
revin si eu cu prb mea.deci in 15 martie 2011 am avut un accid usor si la pol in aer am avut 0,44 mg alcool pur.am facut analizele si 0,75 prima ,0,60 a 2 a .am facut recalc si a iesit 1.20. acum 5 zile a sunat procul si ma chemat la parchet .maine trebuie sa ma duc. intrebarea mea este la ce sa ma astept avand in vedere ca recalc poate fi luata in considerare sau nu de proc si este si o val aprox care nu se ia in considerare in instanta dupa cate stiu eu.astept un raspuns de la cineva avizat va rog
@Xpertul:
Nu este bine,trebuia sa solicitati o noua expertiza,daca apelati la un avocat putea sa va indrume,greu de inteles cum s-a ajuns la valoarea de 1,20 probabil din declaratiile dvs,calculul retroactiv trebuia sa va ajute nu sa va infunde,acum posibil procurorul va cheama sa va prezinte materialul de urmarire penala si sa va trimita in judecata.
banuiam eu.ce nu stiu este pe ce baza caci recalc nu este proba in instanta fiind o valoare aproximativa.scrie chiar pe ea de catre iml ca NU ARE VALOARE PROBATORIE IN INSTANTA. am citit cu ochii mei acea foaie de recalc de la iml.
Aveti dreptate, insa medicii legisti se refera la faptul ca pe baza acestui calcul nu se poate determina o valoare certa a alcoolemiei astfel cum se intampla în cazul analizei probelor biologice. Cele doua situatii deosebindu-se prin aceea ca alcoolemia rezultata din probele biologice este determinata prin masuratori directe, iar calculul retroactiv presupune aprecieri ale specialistilor bazate pe experiment şi observatie,totusi din experienta va pot spune ca expertiza medico-legala pentru calculul retroactiv al alcoolemiei are valoare probanta judiciara conform art. 116 C. proc. pen., deoarece cuprinde aprecieri stiintifice asupra valorilor probabile ale alcoolemiei în momentul savarsirii faptei ce sunt facute, pe baza cunostiintelor unor experti.
Organul de urmarire sau instanta este in masura sa aprecieze coroborat si cu celelalte probe valoarea probanta a acestei expertize.
De obicei situatia sta cam invers valoare mare la probele de sange si sub limita legala la calculul retroactiv,nu stiu ce s-a intamplat in cazul dvs ,cred ca nu ati fost bine sfatuit.
Ultima modificare: Duminică, 16 Decembrie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luat permis pentru alcool! lidicut lidicut Daca mi se retine permisul pentru alcool,in etilotest a iesit pesate o,4,nu este un termen pana cand trebuie sa primesc un raspuns? (vezi toată discuția)
Alcool la volan kacio kacio Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,85 in aerul expirat , mi s-au recoltat doua probe de sange , dupa 3 ore am plecat si am fost oprit din nou si ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat JosefC JosefC Buna ziua.Va rog frumos sa imi raspundeti la cateva intrebari. Am fost oprit de politie conducand in stare de ebrietate.La alcool test, mi-a iesit 0,66g/L in ... (vezi toată discuția)