avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Tulburarea linistii publice prin producere de larma si ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Tulburarea linistii publice prin producere de larma si zgomot de catre un vecin

Buna seara,
De curand am gasit acest forum si m-am bucurat tare mult deoarece de doua luni intampin o problema care se acutizeaza.Un vecin care locuieste deasupra mea s-a mutat de curand aici si in fiecare zi produce zgomote prin diferite surse,iar cei doi copii pe care ii are considera ca au teren de sport in acest apartament,.Vesnic alearga, vesnic produc alte zgomote.Le-am batut la usa de nenumarate ori, iar concluzia mamei copiilor a fost ca TREBUIE EU SA MA OBISNUIESC.
Am citit Legea de curand rectificata care prevede contraventii si amenzi in functie de orele la care se produce aceasta larma.
Nu am apelat inca la organele abilitate.
Ce pot sa fac pentru a stopa efectiv acest deranj care devine zilnic un calvar?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: n-moromete , utilizator 17:14, 17 Februarie 2013
Pentru a stopa acel deranj, nu aveti decat sa depuneti la organele abilitate o asesizare in acest sens ... sau incercati sa vorbiti cu acesti vecini sa le explicati ca intre anumite ore ar trebui sa nu faca zgomot...
Am precizat ca le-am comunicat si dumnealor considera ca EU AM O PROBLEMA.Inainte de a lua legatura cu politistul de proximitate (in care nu am incredere), voiam sa cunosc baza legala a acestei probleme...
Baza legala o constituie Legea nr.61/1991 .. pe care spuneti ca ati citit-o ...
Da,dar aceea e din 1991.Cea recenta care este?



EDITAT: copiez textul mesajului consecutiv:

Mai degraba,m-ar interesa la care articole trebuie sa ma opresc.Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2012
trope_doi, utilizator
Art. 3. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
...
25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;

26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;
.....


Lege nr. 61/1991 a fost republicata in 2011, o gasiti aici
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Buna ziua. imi poate explica cineva legea linistii publice, va ... CosminLrp CosminLrp Buna ziua. Imi poate explica cineva legea linistii publice, va rog? Am un vecin care asculta muzica ceva mai tare si e destul de deranjant. Vreau sa vad ce e ... (vezi toată discuția)
Ce spune legea 61/1991 despre restaurantele în aer liber în ... VioletaGH VioletaGH Ce spune legea 61/1991 despre restaurantele în aer liber în privința ordini și liniștii publice 2023 (vezi toată discuția)
Bună ziua, am cumpărat cu mari eforturi un apartament, iar ... claudiaivan claudiaivan Bună ziua, am cumpărat cu mari eforturi un apartament, iar acum am realizat ca viata mea e un calvar. La et superior locuiește un arestat la domiciliu, ... (vezi toată discuția)