avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general chitante pfa - numerotare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

chitante pfa - numerotare

am urmatorarea situatie:

chitantier neinseriat cu 50 file
chitante pe 20111-48,raman 2 file

cum se face numeroarea mai departe?se incepe cu 1/2012?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 01:02, 16 Ianuarie 2012
Andreea-Ionescu a scris:

Ceva de genul...azi intocmiti factura 1201101 si maine intocmiti 1201112? Iar luna viitoare 120201x...unde x ce numar este?


Nu, maine va fii 1201121.
L-am definit pe x, este numarul facturii din ziua respectiva (recititi va rog), zilnic se reincepe numerotarea de la 1. Daca defineam ca si numarul facturii din luna respectiva asa il scriam 1201112.

Dupa normele pe care le citati (punctul 2), acest numar de odine are 2 secvente, una din data si una din numarul documentului din ziua respectiva, deci respecta o procedura proprie de alocare.



Nu este corect procedeul de numerotare pe care il folositi. In acest fel numerele respective nu au continuitate. Va complicati cu prea multe cifre, in conditiile in care ar fi mai simplu pentru Dvs. sa vedeti cate facturi ati emis in cursul anului 2010, 2011 faceti o medie si alocati numarul de oedine al facturilor de anul acesta.
Este de ajuns o serie, sa spunem SB si plaja de numere alocata de la nr.1 la 500. Este un exemplu.
ok
Le-am modificat si am numerotat filele.
Bafta! :) Sa aplicati stampila pe modificari si faceti decizie. OK?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate pfa cornelia radoi cornelia radoi buna ziua!sunt pfa de putin timp si azi am incasat primii bani,in urma activitatii desfasurate,si m-am lovit de o problema!am chitantier si facturier fiscal ... (vezi toată discuția)
Facturier nou danar122 danar122 Pentru un PFA care tine contabilitatea in partida simpla si emite facturi: La terminarea facturierului pe suport hartie se poate cumpara tot unul simplu din ... (vezi toată discuția)
Chitantier - asociatie de proprietari Daria123 Daria123 Asociatia de proprietari elibereaza chitantele pentru incasarea sumelor calculate pe listele de plata avand doar numar, seria nefiind completata. Chitantierele ... (vezi toată discuția)