avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Divort intre ceteatean roman si strain
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Divort intre ceteatean roman si strain

Cum se procedeaza in cazul in care o cetateanca romanca este casatorita cu un cetatean egiptean daca aceasta doreste sa intenteze divort?Mentionez exista un certificat de casat.romanesc eliberat de ambasada Romaniei din Cairo.Cetateanul egiptean se afla in Romania cu viza de reintergire a familiei in acest moment(inca nu a obtinut viza de sedere sau rezidenta).Se poate merge la primarie unde cetateanca romana va cere divort?Care este procedura?I se poate lui anula o parte din viza primita daca se face cerere la ORI in acest sens???

Mentionez ca cetateanul egiptean este de religie musulmana,cetateanca romana este crestina.Avem un copil de cateva luni,acesta are certif de nastere romanesc.Pot cere div la judecatoria din orasul meu si incredintarea minorului?Mentionez ca el nu are nici o sursa de venit.Va rog sfatuiti-ma.


Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2012
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Divort imposibil???? iris2009 iris2009 Buna ziua, doresc un sprijin din partea specialistilor. Cazurile din jurul meu nu s-au definitivat intr-un mod fericit asa ca as dori un sfat avizat. Sunt ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort irevocabila ptr cetatean egiptean atalinna atalinna As dori sa intreb si eu pe cei cunoscatori legat de procedurile ptr o sentinta irevocabila de divort a unui cetatean egiptean cu domiciliul in Egipt.Mentionez ... (vezi toată discuția)
Drepturi in divortul de un cetatean egiptean maria_toma maria_toma Buna ziua ! Sunt o cetateana romana si planuiesc sa ma casatoresc in curand cu un cetatean egiptean musulman, in Romania. Am dori sa traim apoi fie in ... (vezi toată discuția)