avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort imposibil????
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort imposibil????

Buna ziua, doresc un sprijin din partea specialistilor.
Cazurile din jurul meu nu s-au definitivat intr-un mod fericit asa ca as dori un sfat avizat.
Sunt cetatean roman casatorita cu cetatean egiptean, din relatia noastra rezultand un copil minor, fetita. Casatoria a fost efectuata in Egipt, dar ulterior a fost transcrisa in registrul de stare civila a orasului unde am in continuare domiciliul. Ulterior casatoriei sotul meu a primit rezidenta in Romania, la cererea mea, dar locuim in Egipt, eu avand o viza de lunga sedere aici, nu cetatenia. Copilul a fost nascut in Egipt, dar ulterior am transcris certificatul de nastere si am si certificat de nastere romanesc, este dublu cetatean cu 2 pasapoarte.Relatiile de casatorie au fost grav afectate intre noi, iar in urma unor discutii aprinse sotul meua mi-a spus ca eu pot pleca acasa dar copilul ramane aici si parea foarte sigur de ceea ce spune. Asta pentru ca, dupa legea islamica, niciodata nu mi se va incredinta minorul deoarece eu sunt crestina, sotul musulman si aici se aplica legea musulmana.
INTREBARE: exista vreo sansa sa pot introduce divortul in Romania fata de cele prezentate mai sus? Rezidenta lui imi este utila in acest sens? Daca da, va rog sa ma ajutati si cu ceva pareri in senul, cum as putea sa intoduc divortul, daca pot solcita sa mise incredinteze minorul pana la definitivarea acestuia si daca trebuie sa fiu preznta, ce proceduri se vor apica relativ citarea sotului. Sint convinsa ca nu ar acepta sa plec de aici cu copilul as ca nu mi-ar ramane decat solutia de a pleca in vacanta si a nu ma mai intorce....chiar nu stiu cum sa procedez. Va rog foarte mult sa ma sfatuiti, poate mai cunoasteti cazuri similare si care au fost deja solutionate
Anticipat va multumesc.
Cel mai recent răspuns: iris2009 , utilizator 16:05, 28 Martie 2011
Va rog sa ne spuneti daca certificatul de casatorie a fost transcris si in Romania. Daca da, atunci puteti introduce o actiune de divort, insa de preferabil ar fi sa fiti cu fetita aici in Romania, deoarece in mod obligatoriu se va dispune efectuarea unei anchete sociale la domiciliul unde va locui minora, in vederea incredintarii acesteia. Puteti introduce actiunea si fara sa fiti in Romania, insa numai daca veti imputernicii o persoana cu un mandat special.
Da, am mentionat mai sus, certificatul de casatorie a fost transcris la serviciul de stare civila. Si eu mi-as dori sa pot fi acolo cu fetita dar inca nu stiu cum sa procedez, nu-mi permit greseli in situatia mea. Daca as face o imputernicire mamei mele, cum ar decurge divortul?Banuiesc ca am fi citati la domiciliul meu acolo avand si el domiciliul in rezidenta, dar cum ma prezint, cum dovedesc imposibilitatea continuarii realtiilor de casatorie cata vreme nu pot sa aduc martori de aici, iar mama mea cunoastea situatia foarte bine dar doar de la mine. Va multumesc foarte mult pentru sprijin. Inteleg atunci ca rezidenta lui imi este de mare folos, avand in vedere principiul teritorialitatii in momentul introducerii cererii?Daca el este citat acolo si nu se prezinta deoarece nu stie, divortul poate continua?Bineinteles doresc sa imi fie incedintata minora, fara a mai exista posibilitatea ca el sa aiba posibilitatea sa mi-o ia. Asadar divort posibil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul dintre un cetatean roman si un cetatean strain veraelsebay veraelsebay BUNA ZIUA, VA ROG SA MA AJUTATI IN URMATOAREA PROBLEMA: SUNT CASATORITA CU UN CETATEAN STRAIN DE 3 ANI, CASATORIA A AVUT LOC IN EGYPT DAR S-A TRANSCRIS SI ... (vezi toată discuția)
Drepturi in divortul de un cetatean egiptean maria_toma maria_toma Buna ziua ! Sunt o cetateana romana si planuiesc sa ma casatoresc in curand cu un cetatean egiptean musulman, in Romania. Am dori sa traim apoi fie in ... (vezi toată discuția)
Divort intre un cetatean roman si un cetatean egiptean anda2012 anda2012 buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie;sunt casatorita cu un cetatean egiptean, casatoria fiind efectuata in R.A.Egipt. In caz de divort, va fi ... (vezi toată discuția)