avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecini galagiosi noaptea
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecini galagiosi noaptea

Buna ziua,

Locuiesc cu chirie intr-un bloc din sect 5, cartier Rahova. In apartamentul de sub cel unde locuiesc eu, stau tot cu chirie 2 baieti, studenti (vecinii zic ca la teologie).
Problema cu ei este ca sunt foarte galagiosi: vorbesc intre ei foarte tare, canta noaptea la chitar si cu vocea, asculta muzica, tipa si injura ca la usa cortului. Uneori se linistesc in jur de 12 noaptea, dar alteori ii apuca pe la 2-3 dimineata.
Astept uneori pana ce trece de 12 ca sa ma pot culca- atunci fac ei liniste- si ma trezesc la 3 noaptea in tipetele lor. Probabil ca ziua ei dorm si atunci nu au nici o problema sa se distreze noaptea, doar ca eu ajung sa dorm cate 3 ore pe noapte si sa fiu ametita de somn a doua zi la serviciu.
Am fost si am vb cu ei si le-am spus frumos ca orele noastre de somn nu se potrivesc si sa nu mai faca asa galagie. Pe moment a avut efect, dar atunci nu bausera si te mai puteai intelegeai cu ei.
Odata – duminica spre luni, am chemat politia ca urlau cat ii tinea gura. Dupa ce a plecat politia au mai tinut-o asa vreo juma de ora si apoi au tacut ... probabil au obosit si ei.

Intrebarea mea este, legal, ce se poate face? Ma gandeam sa vb cu presedintele blocului, administratorul ... cu profesorii de la teologie, nu stiu nici eu cu cine si ce masuri se pot lua.
Este clar ca baietii astia nu au nici un pic de bun simt si doar cu vorba nu rezolv nimic. Am mai vb cu unii vecini si sunt si ei deranjati de galagia lor. Proprietara unde locuiesc baietii este plecata din tara si din ce am aflat unul dintre baieti este nepotul ei (nu e sigur, e doar ce stiu vecinii), asa ca nu stiu cat ma ajuta sa vorbesc cu ea. Tot un vecin mi-a spus ca cineva ar fi informat-o despre ceea ce se intampla, dar nu a crezut.
Ce se poate face legal ca sa nu ne mai deranjeze noaptea cu galagia ?

Multumesc, Veronik
Cel mai recent răspuns: veronik , utilizator 09:27, 10 Ianuarie 2012
chemati politia in fiecare noapte ... pot primi amenda zilnic, se vor linisti (poate data trecuta s-a lasat doar cu avertisment)
vb cu proprietarul apartamentului dvs ... ar trebui sa intervina sa rezolve el situatia, altfel cine va dori sa locuiasca acolo??? chirie dvs va gasiti usor sa va mutati, insa el sigur nu va gasi la fel de repede chiriasi care sa accepte conditiile descrise de dvs
Si proprietara mea este plecata din tara. I-am spus si m-a sfatuit sa vb cu proprietara lor, dar din ce mi-au spus vecinii e fara de folos. :-((
Politia e clar ca o sa o chem de fiecare data cand vor depasi limita.
Ma gandeam ca pot face reclamatie la presedintele blocului, putem strange semnaturi de la vecini, etc. Mie-mi e clar ca dupa ce consuma alcohol nu te mai intelegi cu ei in nici un fel. Nu inteleg de ce locuiesc intr-un bloc, pt ca locul lor ar fi la marginea padurii ...
Si mai ales nu inteleg cum niste indivizi de teapa lor sunt studenti la teologie si un bloc intreg nu-i poate pune la punct.
Trebuie sa fie un ac si de cojocul lor! Poate o plangere la facultatea de teologie?
Nu are nici o relevanta sa va adresati facultatii deoarece galagia o fac in afara programului de invatamant. Este drept ca prin statutul lor de studenti la facultatea de teologie ar trebui sa aiba o conduita morala mai deosebita, dar facultatea nu are nici un temei legal sa ii sanctioneze. Asa cum vi s-a spus chemati politia de fiecare data cand va deranjeaza.
Aceasta este singura solutie: 112 de fiecare data. Si noi ne confruntam exact cu aceleasi probleme - chiriasi, studenti - 2 in acte, 6 efectiv in locuinta (nu teologie) care asa inteleg ei sa multumeasca parintilor pentru efortul de a-i tine la scoala. S-a chemat politia prin 112. desigur, de fiecare data organele statului si-au facut datoria. Mai nou, unul dintre proprietarii deranjati (are copil mic) a incercat o rezolvare amiabila a situatiei. Nu a reusit, asa ca s-a descurcat altfel... Acum este liniste (dar sa nu zic ”hop” , ca acestia uita repede corectia primita - insa ”bataia este rupta din rai” - dupa cum se stie...)
Program de liniste
1. La articolul 2, punctul 29 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"29) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00—8,00 si 13,00—14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;".
Legea 153/ 2010
www.avocatnet.ro/content/art...

Alte discuții în legătură

Informatii despre chiriasi seranno seranno Servus. Sunt student in Cluj-Napoca si stau in chirie. De cand m-am mutat in apartamentul in care stau momentan am avut probleme cu vecinul care sta cu un ... (vezi toată discuția)
Vecina sensibila julie88 julie88 stau la bloc la etajul 1.sunt venita acasa de la facultate cam de o luna.am obiceiul de 2- 3 ori pe saptamana mai ales cand fac curatenie sa ascult muzica mai ... (vezi toată discuția)
Urlete, lătrături și altele asemenea noaptea: unde aș putea să mă adresez pentru un câine care deranjează în bloc? Onshop Onshop Buna ziua, Unde as putea sa ma adresez pentru un caine care deranjeaza in bloc? Urlete noaptea, latraturi noaptea si altele asemenea. Am incercat cu vorba ... (vezi toată discuția)