Am mare nevoie de ajutor. Am cumpart acum aproximativ 5 luni un autoturism audi de la o persoana pe care am gasit-o pe un site specializat in vanzari auto. Masina este din 2007,pe cartea de identitate a masini este trecuta o firma, de la care persoana care mia vandut mie masina, a cumparato. El nu a mai fost trecut pe cartea de identitate a masini. Am fost la politie cu factura dansului de la firma , cu contractul de vanzare cumparare dintre noi doi, plus celelalte acte, necesare pentru inmatriculare. Am reusit fara nici o problema sa o inscriu pe numele meu acum 5 luni. Mentionez ca am verificat masina atat tehnic cat si la politie sa vad daca este furata X-(.
Acum aproximativ 2 saptamanii am fost vizitat la domociliu de catre doi comisari de politie de la IGP, care mi-au pus in vedere ca masina a fost furata din spania acum un an, mai precis a fost inchiriata si apoi adusa in tara si inmatriculata legal. Politisti au avut un mandat de ridicare a masinii semnat de catre procuror, si drept urmare mi-au ridicat masina in temeiul art 96 si 99 CPP.
Asta este pe scurt povestea mea. Intrebarile mele sunt: daca ei pot sa trimeata masina in spania inapoi, fiindca asa mi-au spus politisti care mi-au ridicat masina (mentionez ca in acest caz este vorba de 200 de masini furate),ca ea va fi trimisa inapoi in spania impreuna cu celelalte masini din acest caz.
As dori sa aflu daca pot face ceva sa raman cu masina, eu fiind in acest caz cumparator de buna credinta, si mi s-a spus de catre politistii care au ridicat masina ca atunci cand am verificat eu masina ea inca nu era data furata in tara #-o. Am fost si am discutat cu un avocat care mi-a spus ca doar pe parte civila pot sa il dau in judecat pe cel care mi-a vandut masina, lucru care mi se pare aiurea, in sensul in care cine stie daca se mai da de acel tip, poate e si el implicat; eu ma gandesc ca de ce trebuie sa fiu eu cel pagubit care sunt practic posesor legal al masinii in tara, avanad toate actele in regula la masina, carte de identitate, talon, etc.
Am citit pe acest forum despre un alt caz:
www.avocatnet.ro/content/for...
si mi-am zis ca poate as putea face si eu ceva .
Imi cer scuze pentru eventualele greseli de exprimare si va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un sfat, sau chiar cu un ajutor in instanta. Va multumesc !