avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 18/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 18/1991

Buna ziua. Strabunica mea (decedata) a facut cerere pt reconstituirea proprietatii inca de la sf anului 1991 pt. aprox. 2,50 ha (s-a luat in considerare reg agricol din 59-63, care in prezent se afla la Arhivele Statului). Comisia judeteana , prin hotarirea 33/1991 a validat-o cu 2,50 ha. Problema este ca pina acum nu a fost pusa in posesie pt toata suprafata validata , decit pt o anumita parte. Bunica mea ( in calitate de succesor) nu a putut continua procedura de punere in posesie si nu a putut vedea cu ce figureaza la reg agricol decedata (mama sa) la primarie, pt ca inginerul care se ocupa este bolnav si primaria nu are bani s aplateasca alta pers: :( ( pe timpul cit el este in concediu medical. As dori sa stiu daca era obligatia primariei si a comisiei judetene sa o puna in posesie pina acum, avind in vedere ca are cerere depusa inca din 1991, sau mai trebuiau alte cereri separate pt. punerea in posesie? Prin 96 i s-a eliberat de catre primarie o adeverinta care atesta suprafata de 2,50 ha (pana la emiterea titlului de propr.) , dar pt. emiterea titlului de proprietate este nevoie ca toata suprafata sa fie trecuta in pr-verbal de punere in posesie, nu? As dori sa ma indrumati cum pot urgenta procedura de punere in posesie pt restul de teren, sau trebuie sa ma adresez comisiei judetene de la prefectura arges? Ma gindesc sa fac si o cerere la arhive , sa ne arate cu ce figura sotul decedatei in per 59-63; din cite am aflat eu, legea 18/1991 modificata este inca in vigoare

A doua intrebare . Ulterior, am aflat ca in acea perioada sotul decedatei (strabunicul meu ) a mai igurat cu o suprafata de 1,80 ha in reg agricol (intravilan), suprafata care NU A FOST validata de comisia judeteana (Hot. 33/1991). Daca prin cererea care bunica mea in calitate de succesor o va face la Arhivele Statului se atesta ca strabunicul a mai figurat cu ac .suprafata (in afara de cei 2,50 ha validati de comisia judeteana) mai poate face cerere de restituire pt acea suprafata? sau termenul a trecut?
Va multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Punere in posesie mostenire lucianluurcs lucianluurcs Buna ziua.Ma confrunt cu o problema care are si o latura ilegala,din punctul meu de vedere.Va rog frumos sa-mi dati un raspuns . Strabunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Se poate valida o persoana decedata? Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. S-a facut o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate la Legea 18/1991. Solicitantul a cerut terenurile aduse in CAP de antecesorul sau. ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren pe vechiul amplasament Cateanu_Livia Cateanu_Livia Buna ziua, Am mostenit un teren in suprafata de 33 ha(arabil+pasune+tufaris) care in 1945 a fost trecut asupra Statului. In 1998 am depus cerere pentru ... (vezi toată discuția)