avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... furtuna ce a generat caderea unui pom pe autoturismul ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

furtuna ce a generat caderea unui pom pe autoturismul personal

in 06-07 ianuarie 2012, un copac din curtea unei institutii de stat, a cazut pe autoturismul personal aflat in parcarea amenajata de ADP. Intre parcarea amenajata si institutia respectiva, exista un gard despartitor. Pagubele sunt f. serioase (plafon, haion, portiera, aripa, avariate). Are rost sa initiez un eventual proces pentru a-mi recupera pagubele? Care ar fi pasii/procedura? Ma poate reprezenta/ajuta compania la care am RCA-ul? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dulcina , utilizator 11:09, 10 Ianuarie 2012
Aveti incheiata polita CASCO?
E clara responsabilitatea institutiei propietara a curtii. Art. 1386 al Noul Cod civil in legatura cu 1.379 NCC. Daca ai casco compania va plati si va a exercita dreptul de a va inlocui in calitate de interesat la proces sau la reclamatia.Daca nu ai casco, nu e obligata compania asiguratoara. Puteti aleg avocat sau represent particular. Daca a fost datorita cauza de forta majora, sau cazul fortuit, intervine o cauza de exonerare, a se vedea art. 1388 in legatura cu 1351 NCC, adica daca intervine "orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil si inevitabil" sau "eveniment ce nu poate fi prevazut si nici impiedicat de cel care ar fi fost chemat sa raspunda". Daca e vorba de fortuna avuta zilele trecute, ar fi interesant sa vad daca nu cumva copacul respectiv era sau nu uscat. In acest caz e clar se mantine responsabilitatea. O expertiza ar fi in acest caz necesara.
Va recomand sa va angajati un avocat care sa va reprezinte in instanta si sa actionati impotriva atat a ADP care v-a inchiriat locul de parcare dar si impotriva firmei pe a carui teritoriu se afla copacul prabusit.
Va multumesc frumos pentru amabilitatea cu care ati raspuns.
Va multumesc foarte mult pentru amabilitatea cu care ati raspuns.
Sunt f utile si sugestiile si mai ales trimiterile relevante catre noul cod civil.
Copacul era intr-adevar putred. Am incercar o intelegere pe cale amiabila insa "tantita" cu care am discutat mi-a spus ca,: qte " vin destui escoci la poarta institutiei lor" si ca vina este a primariei? unqte".
Expertiza la care faceti referire ar trebui facuta de cine? de catre cei de la ADP care au taiat in final, copacul?
Cei de la ADP ar trebui sa-mi ofere o hartie doveditoare in acest sens? Ar fi suficient?
Va multumesc inca o data!

Alte discuții în legătură

Cum se pot recupera pagubele produse de un copac cazut pe masina in parcarea amenajata de adp? elenaradulescu elenaradulescu Buna ziua, as dori sa aflu cum sa procedez pentru a recupera pagubele produse de un copac ce a cazut peste autoturismul proprietate personala aflat in parcarea ... (vezi toată discuția)
Taiere copac intre blocuri --in caz de neaprobare cine este raspunzator de consecinte zolyxx zolyxx Buna ziua In cazul in care la solicitarea locatarilor pt a taia un brad (care este la o distanta de 4,5 m de bloc depasind cca cu 5 m inaltimea blocului ... (vezi toată discuția)
Cine plateste? masina distrusa de caderea unui copac corina99 corina99 As dori sa stiu cine plateste pagubele in cazul unui nuc sanatos cazut pe o masina pe domeniu public din cauza unei furtuni puternice ..multumesc (vezi toată discuția)