avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Taiere copac intre blocuri --in caz de neaprobare cine ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Taiere copac intre blocuri --in caz de neaprobare cine este raspunzator de consecinte

Buna ziua

In cazul in care la solicitarea locatarilor pt a taia un brad (care este la o distanta de 4,5 m de bloc depasind cca cu 5 m inaltimea blocului de 4 etaje) si un copac (tot aceleasi inaltime ,care este putred in mijloc --se afla in parcare) vom primi un raspuns negativ, cine va fii responsabil in cazul unui nenorociri??

Garda de mediu care nu a aprobat taierea sau noi locatarii, asociatia de proprietari?

Acesti copaci au fost plantati de catre vecinii mai in varsta, dar si acum plantam si copaci si tufa in jurul blocului. Avem 2 arbori din care au fost rupti cam 5 m din top, intr-o furtuna.
Daca se rupa din top o bucata din bradul care se afla la 4,5 m de bloc si ne loveste izolatia -polisterinul. Copacul din parcare daca loveste o masina. Cine este responsabil daca garda de mediu pur si simplu nu va aproba taierea. ?
Nu e usor sa spui DA si NU la taierea unui copac, caci in ambele cazuri sunt consecinte, dar raspunzator?

mersi
Cel mai recent răspuns: zolyxx , utilizator 14:17, 29 Aprilie 2016
Teoretic responsabili vor fi cei de la ADP , practic cred ramaneti cu paguba . Eu am in fata blocului o craca rupta intr-un pom care pur si simplu sta sprijinita pe celelalte ramuri ale copacului riscand oricand sa cada peste 2 masini din parcare . Au trecut cei de la ADP de 2-3 ori pe acolo si le-am atras atentia , ba chiar le-am oferit si bani sa toaleteze copacii si de pe partea cu blocul nostru insa acestia merg la punct ochit punct lovit , daca sunt trimisi la 2 copaci de pe o strada fix pe aia ii aranjeaza . Am facut si sesizari la primarie au venit au taiat cateva varfuri la niste copaci le-am spus de copacul respectiv si au spus ca revin a 2-a zi si dusi au fost ...
teoretic numai adp taie copaci au o intreaga metodologie - vine un inspector, face poze, se aproba taierea cu inlocuirea pomului taiat si in sfarsit vine o echipa cu hartia de aprobare care taie
cel mai bine faceti sesizare la primarie (daca se păoate cu poza) care e obligata sa va raspunda si va va trimite raspuns
Am uitat sa va spun ca am depus o cerere la primarie, astazi au fost si au facut poze si pe urma o comisie din care face parte (cum am inteles ) si cineva de la mediu vor decide daca da sau nu. Din spusele celor de la primarie, care au facut fotografiile, am inteles ca cei de la mediu nu vor lasa (din experienta lor) sa se taie.

Daca radacinile molidului vor afecta fundatia blocului? caci deja pavajul trotuarului a fost distrus de radacinile


Mie mi se pare ca este absurd sa aduci o decize (comisia sau primaria) fara sa asuma consecintele acestuia, si consecintele sa fie suportate de alti.

ADP (= asociatia de prop?)

Daca este teren public cine taie ? ADP sau primaria?
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2016
zolyxx, utilizator
Adp este administratia domeniului public . Si este datoria lor. Din cate stiu eu, nimeni nu are voie sa taie un copac de pe domeniul public chiar daca el insusi l.a plantat .
trebuia sa le spuneti ca eventualele daune le suporta ei
eu asa am procedat si nu-si asuma riscul sa plateasaca daune pt ca d-voastra i-ati anuntat si a-ti sesizat pericolul
daca refuza in continuare cereti sa va dea scris ca nu este nici un pericol

Alte discuții în legătură

Arbori dintre blocuri adrianpaul169 adrianpaul169 buna-ziua,locuiesc intr-un bloc care are in jurul lui cativa arbori care nu deranjeaza pe nimeni,sunt toaletati anual,sunt la distanta rezonabila de bloc;avem ... (vezi toată discuția)
Distanta minima fata de bloc la care se pot planta arbori/arbusti ionescu iulian ionescu iulian Locuiesc la bloc,la parter,cu vedere in spatele blocului. Cand am cumparat apartamentul,erau plantati langa apartament un arbore si doi arbusti,la o distanta ... (vezi toată discuția)
Taiere copaci apropiati de bloc AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Buna ziua. Am dori, daca se poate, sa ne precizati la ce distanta fata de bloc trebuie plantati copacii. Ce trebuie facut cu cei amplasati la distante de ... (vezi toată discuția)