avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... distanta minima fata de bloc la care se pot planta ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

distanta minima fata de bloc la care se pot planta arbori/arbusti

Locuiesc la bloc,la parter,cu vedere in spatele blocului.
Cand am cumparat apartamentul,erau plantati langa apartament un arbore si doi arbusti,la o distanta de circa 1,2-1,5 metri.
Acum,dupa doi ani,acestia sau dezvoltat,coroanele lor obturand lumina solara.
Fiind si un an ploios,vegetatia s-a dezvoltat ajungand aproape la un metru inaltime.
Problema este ca in fata blocului spatiul verde este ingrijit iar in spate este cum v-am descris.
Am solicitat administratorul sa ia masuri,fara rezultat.Cine trebuie sa se ingrijeasca de spatiul verde de langa bloc ?
Exista o reglementare referitoare la distanta minima fata de cladire la care se pot planta arbori/arbusti ?
Cum ar trebui sa procedez d.p.d.v.legal ?
Va multumesc.
De cine apartine spatiul din spatele blocului?....
Curatati si dv arborele si arbustii ca si cum ati fi proprietarul lor. Sa creasca frumos si pe placul dv.
Proprietarii cladirilor trebuie sa se ingrijeasca de spatiul din jurul cladirii, de curatenie , de degajarea trotuarelor de zapada, etc
ionescu iulian a scris:

Exista o reglementare referitoare la distanta minima fata de cladire la care se pot planta arbori/arbusti ?
Cum ar trebui sa procedez d.p.d.v.legal ?

Cred ca nu va da prin gand sa taiati copacul si arbustii? !! ...:).... Chiar asteptati ca altcineva sa se ingrijeasca si de asta? Luati o foarfeca speciala si decorati-va singur arbustii. Cooptati si alti vecini cu aplecare spre lucrari in gradina si toaletati copacul. Intorceti-va putin la natura!!!!! In cartierele vechi bucurestene (cred ca si in restul oraselor), blocurile construite in perioada '60-'90 sunt inecate in verdeata, copaci plantati din initiativa oamenilor care s-au mutat in blocuri pe acea vreme si care au pus "mana-de la-mana", banut pe banut si tocmeau cate un camion cu pamant adus de pe camp, il intindeau peste molozul ramas de la constructori si au plantat copaci, gard viu, flori.
Spatiul din spatele blocului apartine aceleiasi asociatiei de proprietari.
Problema se pune in felul urmator:
-in fata blocului spatiul verde este ingrijit (taiat gard viu,sapat,greblat si maturat )de persoana care se ocupa de curatenie pe scara.
-in stadiul actual iarba care are aprox.0,7metri trebuie cosita;coasa nu este o unealta accesibila oricui;la fel si arborii,a caror intretinere necesita unelte adecvate.
-faptul ca locuiesc la parter nu ma obliga sa ingrijesc zona verde din spatele blocului (la fel cum cei care locuiesc la parter in partea din fata a blocului nu sunt obligati);si eu platesc serviciul de curatenie pe scara;prin extrapolare cei ce locuiesc la ultimul etaj ar trebui sa se ocupe de izolatia de pe bloc,iar cei care locuiesc la etajele intermediare nu ar avea obligatii.
-e adevarat ,e frumos sa ai arbori langa bloc,dar cand crengile acestora iti intra in geam si trebuie sa stai ziua cu lumina aprinsa nu mai e deloc frumos.
-da,chiar m-am gandit sa angajez pe cineva sa-i taie si sa planteze altii mai departe,undeva la 3-4metri de bloc;in aceasta idee am adresat intrebarea;undeva trebuie ca este reglementata distanta minima de plantare a arborilor;a avut grija legiuitorul sa reglementeze distanta minima in cazul plantarii arborilor in apropierea zonei de hotar si nu s-a pronuntat in situatia descrisa ? Dati-mi voie sa am indoieli.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2009
ionescu iulian, utilizator
In timpul celor 2 ani de cand locuiti acolo ar fi trebuit sa va dati seama ca vegetatia se va inalta. Puteati sa-i dirijati cresterea, sa cereti toaletarea acestora. Acum ati ajuns la concluzia finala: tai pomul si plantez altul. E posibil sa aveti probleme cu garda de mediu sau ADP-ul. Taierile de arbori au un regim mai strict. Interesati-va la ADP-ul de care apartineti si poate va vor ajuta ei sa rezolvati problema. Vegetatia e pe terenul lor.

Alte discuții în legătură

Taiere corcodus din gradina blocului liliana_grebanus liliana_grebanus Recent am construit o extensie la parterul unui bloc pe baza unei autorizatii de constructie eliberata de Primarie privind amenajare sediu firma, creare alee ... (vezi toată discuția)
Plantare copaci langa bloc noftag noftag Administratorul a plantat un copac(platan) la 2(doi) metri distanta de bloc. Acest copac va creste si sigur crengile lui vor intra si pe balcon ,in acelasi ... (vezi toată discuția)
Taiere nuc skyboy2011 skyboy2011 Buna ziua,vecinul meu din partea de Est are unu nuc la 30 de cm de hotar care imi produce umbra pe o suprafata mare din terenul meu.Care este calea legala pt ... (vezi toată discuția)