avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier, alcoolemie mare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier, alcoolemie mare

Buna ziua, tatal meu a condus un autovehicul sub influenta alcoolului,avand o imbibatie alcoolica de 1,4 g/l alcool pur in sange.Intr-o curba a pierdut controlul automobilului si s-a rasturnat cu masina in cimitirul de pe raza comunei pe al carei drum circula.Cu el in masina se afla un prieten,deasemenea in stare de ebrietate.Accidentul a fost grav si au fost spitalizati ambii timp de 7 zile fiecare.Prietenul sau a dat declaratie cum ca nu are nici o pretentie.Dupa insanatosire, tatal meu a plecat in Italia, la munca pt. a plati daunele pe care le-a facut.Acum la 6 luni dupa accident am primit o instiintare de la Parchet prin care i se cerea sa se prezinte in data de 04.01.2012 in calitate de invinuitin, cauza privind art.87 alin.1 din OUG nr. 195/2002 republicata.Nu s-a putut prezenta pt. ca este plecat din tara.Mentionez ca lucreza la negru,pe un salariu infim,din care inca nu a reusit sa stranga banii pt. plata daunelor si faptul ca are un cazier curat,acesta fiind primul incident de acest fel.CE TREBIUE SA FAC EU IN ACEASTA SITATIE PT.BINELE TATALUI MEU,AVAND IN VEDERE CA EL NU POATE VENI IN TARA?IL POT REPREZENTA EU LA PROCES?SI IN CEL MAI RAU CAZ CE SENTINTA VA PRIMI DACA NU SE VA PREZENTA LA PROCES SI IL VA REPREZENTA UN AVOCAT DIN OFICIU?
ASTEPT RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA SI VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2012
eugeniabalaure, utilizator
Cel mai recent răspuns: eugeniabalaure , utilizator 17:44, 9 Ianuarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal craciunr05 craciunr05 Buna ziua, am condus sub influența alcoolului și am atins un autovehicul ușor in spate care a chemat poliția. Am suflat in etilotest 0,89 , recent au venit ... (vezi toată discuția)
Alcool in sange 2,02 sebseb sebseb prima intalnire cu legea , am fost prins stationat , fara accident , fara victime, dosar penal. Ce variante de pedeapsa sa ma astept? mentionez ca depun la ... (vezi toată discuția)
Permis reținut pentru alcoolemie andrei.cjr andrei.cjr Bună ziua! As avea nevoie de părerea cuiva specializat. În luna mai 2019 mi-a fost reținut permisul pentru alcoolemie de 0.53 în fiola și 1.19 în ... (vezi toată discuția)