Sunt profesor pentru invatamantul prescolar cu studii superioare,grad didactic 1,titulara in invatamant din 1979, repartizata ca educatoare si timp de 31 ani am lucrat in invatamantul prescolar. Acum sunt obligata sa lucrez in invatamantul primar si sa renunt la invatamantul prescolar . Mentionez ca nu s-a desfiintat nici un post,dar asta se intampla pentru ca directorul scolii si primarul sa pastreze la grupele de prescolari doua persoane netitulare si fara pregatire. Singura solutie a lor este sa ma mute pe mine pe alt post.
Deci sunt titulara, am ce mai inalta calificare, postul meu nu s-a desfiintat si nu solicit sa mi se schimbe postul. Cum pot sa-mi pastrez postul care este oferit pe baza de ... altor persoane ? Am nevoie de baza legala.
Legea 1/2011 Art. 252. - (1) Personalul didactic titular in sistemul de invatamant preuniversitar, la data intrarii in vigoare a prezentei legi, isi pastreaza dreptul dobandit la concursul national unic de titularizare.
Personalul didactic din invatamantul preuniversitar care a devenit titular al sistemului national de invatamant prin repartitie guvernamentala sau prin orice alta forma legala beneficiaza de aceleasi drepturi ca si personalul didactic devenit titular prin concursul national de titularizare.