La multi Ani!
Sunt pensionar militar,din martie 2011,in baza unei decizii medicale cu gradul 2 de invaliditate.In octombrie 2011,am primit decizia de pensie pentru limita de varsta.
Mentionez ca am 51 de ani si 3 luni si am lucrat ca militar 26 de ani si 7 luni din care 15 ani gr.1 si 6 ani in gr.2 de munca,Iar in viata civila am lucrat 3 :((ani.
INTREBARE:ma pot incadra la un loc de munca in sistemul privat?
MULTUMESC!:((
Daca aveti decizie de pensionare pentru limita de varsta puteti cumula pensia cu orice alt venit profesional asa cum spune Legea 263/2010:
Art. 118
(1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).
...
Angajare
rusualexandra
O persoana care a iesit la pensie pe caz de boala sau a iesit la pensie anticipat se poate angaja la o societate privata. Eu stiu ca nu dar nu am gasit in ... (vezi toată discuția)
Cim pensionar
otto2009
Lucrez ca infirmiera intr-un spital de stat.La data de 15 august 2015 indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta. In conditiile in care ... (vezi toată discuția)