avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... litigiu teren - pot fi diferente intre masuratori?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

litigiu teren - pot fi diferente intre masuratori?

am un teren cumparat in 2003,care la vremea respectiva a fost masurat cu ruleta, m-ar interesa daca poate sa-mi spuna cineva daca intre masuratoarea cu ruleta si cea de acum prin gps? exista diferente !
Cel mai recent răspuns: SC TOP SURVEY SRL , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 15:21, 11 Ianuarie 2012
angajati un expert cadastrist si va face masuratorile cu aparte noi .
tocmai asta este problema ca intre masuratoarea clasica si cea facuta de expert exista diferente si nu inteleg daca asa este normal sau expertul nu este tocmai expert!
Diferente intre masuratori au existat si vor exista intodeauna, indiferent de aparatura folosita.
Daca masuratoarea este efectuata azi la ora 10. 00 cu aparatura cea mai performanta posibila in domeniu, apoi acelas operator efectueaza masutatoarea azi la ora 16.00, vor exista diferente.
In ce priveste precizia masuratorilor efectuate corect, aceasta este data in functie aparatura folosita.
Si ruleta folosita la masuratori are precizie.
Valabilitatea masuratorilor este aceeasi, indiferent cu ce aparatura se efectueaza.
Se poate să existe diferenţe chiar mari, datorită sistemului de măsurare.La ora actuală se foloseşte GPS, prin satelit cu suprapunere pe ortofotoplan.Totul este ca măsurătorile cadastrale să fie făcute, dacă doriţi plan cadastral pentru întabulare, conform O.634-2006, modificat prin O.785-2011.Dar acest lucru trebuie să-ştie cel care face măsurătorile. În caz că nu va corespunde prin suprapunere cu planurile parcelare de la OCPI, lucrarea se va da pentru completare sau va fi respinsă de la întabulare. Până în iulie 2011 s-au putut înregistra toate diferenţele.La ora actuală, nu mai este posibil.decât valori cuprinse până la 5%.
Orice masuratoare facuta de aceeasi persoana sau alte persoane va fi in principiu diferita ca rezultat, insa ce conteaza este diferenta intre masuratori. In cazul in care sunt diferente mari intre masuratori atunci se pune problema daca unele masuratori sunt gresite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport de expertiza judiciara gresit Dima Mihaela Dima Mihaela Buna seara , In anul 2008, in urma unei actiuni de uzucapiune s-a dat o hotarare definitiva si irevocabila prin care eram pusi in proprietate de drept. Am ... (vezi toată discuția)
Cadastre incorecte sau inselatorie? wdy77 wdy77 Am o nelamurire...eu am un teren intravilan de 1876mp pe care am facut cadastrul in oct 2010 fiind 1906 mp masurati in cadastru...vecinii mei vor sa vanda si ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva inspectorului ocpi si a topografului autorizat (pfa) Quadruped Quadruped Buna seara, Acum 1 an am intabulat terenul pe care il detin (carte funciara etc). Acum aprox 2 saptamani m-am trezit cu inspectorul de la OCPI si persoana ... (vezi toată discuția)