avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obtinere permis auto - persoana cu handicap
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obtinere permis auto - persoana cu handicap

buna ziua! va scriu in speranta ca ma puteti ajuta cu un raspuns, pt ca nicaieri nu primesc un raspuns concret.... ....am o sora care vrea sa inceapa scoala de soferi, numai ca din pacate sufera de poliartrita reumatoida si e pensionata pe caz de boala, gr 2 de handicap. se descurca fara probleme la volan, nu are probleme cu mainile si picioarele, singura problema o are la gat, e putin anchilozata si nu poate roti capul ca un om normal, dar se descurca intorcandu-se cu tot cu corp. in situatia asta, ar putea fi acceptata la scoala? are mare nevoie de permis pt ca face naveta si ii este greu pe timp de iarna. astept un raspuns sincer, multumesc mult!
Raspunsul il poate oferi numai medicul specialist cu ocazia verificarii persoanei,a documentelor medicale ,la momentul intocmirii fisei medicale necesare pentru admiterea la cursul de pregatire a scolii conducere auto,in urma caruia se sustine examenul pentru obtinerea dreptului de conducere a autoturismelor pe drumurile publice
multumesc ptr raspuns! chestia e ca a intrebat la un laborator de analize si i s-a spus ca nu tine de medicul internist, trebuie sa mearga la doctorul care ii are in evidenta boala. la reumatologie unde este in evidenta cu poliartrita, i s-a spus ca poate optine permis fara probleme, dar nu are ce sa-i dea la mana, o adeverinta ceva, pt ca nu tine de dansa examinarea si completarea fisei medicale! deci ce sa mai cred si unde sa apelez? luminati-ma va rog!
elena1989-20 a scris:

a intrebat la un laborator de analize

In cazul persoanelor cu dizabilitati,responsabil pentru "apt" nu este laboratorul de analize ci numai medicul specialist pentru fiecare tip de afectiune in parte-locomotorie,vizuala,etc
Completarea fisei medicale inclusiv testarea psihologica ,mai ales in situatia persoanelor cu dizabilitati ,trebuie atent efectuata pentru a preintampina eventuale probleme pe parcursul scolii de acumulare cunostiinte si deprinderi necesare absolvirii cursurilor necesare obtinerii dreptului de conducere autovehicule

Persoana respectiva sa mearga sa completeze fisa medicala privind admiterea la scoala de soferi si acolo medicul specialist ii va da sau nu acceptul functie de starea si gradul de handicap. Daca va primi acceptu atunci e bine.
multumesc pt raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap Elena.1980 Elena.1980 Buna ziua, Sotul meu in varsta de 38 de ani a fost diagnosticat la varsta de 16 ani cu poliartrita reumatoida. Boala e evoluat in tot acest timp dar fara a ... (vezi toată discuția)
Dreptul la bursa medicala Oana E84 Oana E84 Buna seara as dori sa știu și eu dacă copilul meu cu autism are dreptul la bursa medicală pe acest diagnostic. Va multumesc (vezi toată discuția)
Susținere proba practica examen permis (cat b) cu auto propriu? AndreiManu AndreiManu Bună ziua, Se dă următoarea problemă (ipotetica, pentru care încă nu avem rezolvări clare). O persoana cu dizabilități (să-i zicem Ion) dorește ... (vezi toată discuția)