Buna ziua,
Doresc sa cumpar un apartament construit nou care este cumparat nu direct de la constructor ci de la un anume investitor printr-o agetie imobiliara platind la inceput un avans apoi urmand ca la 2 sapt toata suma integrala.As dori sa imi spuneti ce acte trebuie sa fac pentru a nu avea nici un prejudiciu si a intra in posesia corecta legala a acestuia .Va multumesc.
Pana „vin” ceilalti, incercati sa lamuriti cum e treaba: ap e cumparat de catre... investitor de la constructor? Ap e bun de dat in folosinta sau e in constructie? Ati vazut un extras de CF pt a vedea cine e proprietarul real al ap (si care e singurul in drept sa vanda)? Un ante contract de v/c prin ag imobiliara ar putea fi in regula, dar ag nu prea isi asuma obligatia (desi ar trebui) sa urmareasca si incheierea contractului – asa ca cititi cu atentie ce scrie in contractul de comision pe care il semnati cu agentia (sa nu platiti comisioane peste comisioane). Intai cereti sa vedeti extrasul CF! Poate nu e inca deschisa CF si va trebui sa umblati (si sa platiti) pt cadastru...
Asteptati, va rog, raspunsuri concrete...
Din cealalta „postare” nimeni nu va intelege ceva fara sa caute „inceputul” :)
apartamentul nu are extras CF,cica ar fi cumparat de la constructor de catre investitor si revandut mie.In cazul acesta cum se procedeaza?cum se poate justifica investitorul cu ce fel de acte de la constructor ca eu sa fiu linistita ca acel apartament nu are litigii iar vanzarea lui e perfect legala,si ce acte trebuie sa fac eu cu el (la notar sau agentie)
Regret ca nu am priceperea necesara sa va indrum, dar macar un PV de predare-primire-receptie definitiva, incheiat de constructor si in care sa apara si numele investitorului despre care se presupune ca a cumparat... Un PV de predare-preluare, si un contract incheiat intre constructor si beneficiar...
Va multumesc mult .Mi-ati fost de folos.O zi buna in continuare
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Sarcina pe imobil
boancamaria
Buna ziua
am achizitionat un apartament intr-un imobil nou anul trecut cu termen de predeare in iulie 2008, nu e nici acum conectat la utilitati dar acum face ... (vezi toată discuția)