avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare

Buna zIua si la multi ani pe 2012,am o intrebare la d-voastra:in urma unui proces de iesire din indiviziune mi sa atribuit mie apartamentu si trebuie sa achit sulta pana la 15 martie,daca nu reusesc sa dau aceasta sulta pana la data stabilita ce risc sa se intample??va multumesc.
Cel mai recent răspuns: maria388 , utilizator 14:00, 17 Ianuarie 2012
Sa se porneasca executarea silita impotriva bunurilor dumneavoastra.
Exista doua variante:

1.partea ce urma sa primeasca sulta poate sa dobandeasca imobilul in natura, platindu-va dvs. suma de bani ce vi se cuvine cu titlul de sulta;

2.daca cealalta parte nu doreste atribuirea bunului in natura, apartamentul se vinde prin licitatie publica (de un executor judecatoresc, daca nu va intelegeti sa il vindeti chiar dvs., partile).

Evident, puteti sa va puneti de acord cu partea ce urmeaza sa primeasca sulta sa mai astepte o perioada pana isi va primi banii, pentru a evita instrainarea bunului respectiv.
eu pot sa vand apartamentul cu aceasta hotarare pe care o am?si sa'i pot oferi sulta?multumesc
Puteti vinde apartamentul doar cu acceptul celeilalte parti, urmand sa impartiti suma obtinuta conform valorilor stabilite de expert in cadrul procesului de iesire din indiviziune.
daca apartamentul mi sa atribuit mie,am hotarare prin care trebuie sa'i dau banii(sulta)jumatate din cat face....eu fara acordul ei sa inteleg ca nu pot sa vand??nici daca gasesc un client care sa;mi ofere avans pentru a oferi sulta?

Alte discuții în legătură

Ieșire din indiviziune m-am judecat cu sora mea pentru casa ... elena45i elena45i ieșire din indiviziune M-am judecat cu sora mea pentru casa părintească. Avocatul care m-a reprezentat ma convins că trebuie să cerem \"ieșire din ... (vezi toată discuția)
Plata sulta ADINA255 ADINA255 Buna ziua, In urma unui proces ce a durat doi ani , de sistarea starii de indiviziune dintre parti asupra unui imobil, imobilul mi-a fost atribuit cu ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune george1972 george1972 Suntem 3 mostenitori ai unui apartament. Daca mostenitorul care sta in el , noi ceilalti avind domiciilile in alte judete, cere iesirea din indiviziune, prin ... (vezi toată discuția)