avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Suntem 3 mostenitori ai unui apartament. Daca mostenitorul care sta in el , noi ceilalti avind domiciilile in alte judete, cere iesirea din indiviziune, prin sentinta judecatoreasca, ce presupune asta? Va iesi din apartament, ne va plati contravaloarea cotei noastre , in ce cuantum, cine stabileste pretul, ne da el banii, in cit timp?
Cel mai recent răspuns: CI Ioana Butan , Avocat 17:10, 3 Decembrie 2009
Stai George! De ce te hazardezi in presupuneri? De unde stii tu ca nu a cerut iesirea din indiviziune si atribuirea lui a apartamentului cu obligatia sa de a va plati voua acel drept de sulta?
B-)
Instanta de judecata va decide , in urma unei expertize tehnice judiciare, daca imobilul se poate partaja in natura sau daca va fi atribuit unuia dintre mostenitori cu obligatia sa de a-i dezdauna pe ceilalti!
mai intai faceti succesiunea.
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2009
elisoara_toma@yahoo.com, utilizator
fiind vorba de un apartament, personal nu cred ca acesta este comod partajabil in natura. ca urmare, instanta va dispune atribuirea imobilului catre unul dintre succesori, cu obligatia platii sultei catre ceilalti succesori .
cuantumul sultei il stabileste instante de judecata . de asemenea si termenul in care se face plata sultei . dar de regula, acest termen nu poate fi mai mare de 6 luni .
Cereti in instanta iesirea din indiviziune si abia in cadrul acelui proces puteti ajunge la o intelegere in cel mai bun caz sau instanytape baza probelor administrate si a expertizei se va adopta o varianta in care asa cum spunea una din colege va fi atribuit bunul unui mostenitor urmand ca ceilalti sa primeasca sulta de la acesta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune MARIUS TURCU MARIUS TURCU BUNA SEARA, TATAL MEU A OBTINUT, IN URMA DECESULUI UNEI SURORI, O PARTE DINTR-O GARSONIERA CE A APARTINUT ACESTEIA. SUNT 4 MOSTENITORI. CUM POATE TATAL MEU SA ... (vezi toată discuția)
Succesiune Bunea Ana Vanda Bunea Ana Vanda Avem un apartament mostenit de la tata, sintem 3 surori si mama vitrega care venim lca succesiune.Stim ca mama vitrega mosteneste 1/2 + 1/4, iar noi restul. ... (vezi toată discuția)
Cum se poate iesi din indiviziune ? loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am in comun cu fostul sot un apartament si as vrea ca dupa procesul de partaj sa raman cu apartamentul si sa-i platesc o sulta stabilita de ... (vezi toată discuția)