avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil pana la 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil pana la 2 ani

Angajatorul poate inrerupe contractul de munca cu femeia insarcinata in perioada de 2 ani in care sta acasa pentru cresterea copilului, fara ai acorda salariatei drepturile pe care le-ar fi avut in cazul unei concedieri? Ca de ex salarii compensatorii in cazul concedierii individuale sau colective?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:41, 10 Ianuarie 2012
Numai in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii, angajatorul poate decide concedierea unei persoane aflate in CCC.

In acest caz, salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuitate la contractul de munca schimband firma si ocupatia cristian198 cristian198 buna ziua ,sunt insarcinata in 11 saptamani ,la actualul loc de munca am anuntat sarcina .M-am simtit rau si au inceput problemele .Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil Cezara_85 Cezara_85 Momentan sunt angajata din octombrie 2016 la o firma care se va închide la începutul lunii martie, urmând sa nasc în luna august. In cazul meu de unde voi ... (vezi toată discuția)
Sunt însărcinată, mi-a fost rău și am anunțat angajatorul că nu pot merge la serviciu. pot fi concediată? Flori0502 Flori0502 Buna ziua, sunt angajata de 1 an . In urma cu o luna am aflat ca sunt insarcinata . Ieri findca mia fost rau nu am putut merge la munca mi-am anuntat ... (vezi toată discuția)