avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Perioada in care o persoana beneficiaza de CCC si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Perioada in care o persoana beneficiaza de CCC si perioada de somaj indemnizat constituie vechime in munca?

perioada de concediu crestere copil si ce in care se beneficiaza de ajutorul de somaj constituie vechime in munca?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:50, 10 Ianuarie 2012
1. Conform OUG 111/2010 perioada in care o persoana beneficiaza CCC constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public.

2. - Conform Legii 76/2002 beneficiarii de indemnizaţie de şomaj sunt asiguraţi în sistemul asigurãrilor sociale de stat şi în sistemul asigurãrilor sociale de sãnãtate şi beneficiazã de toate drepturile prevãzute de lege pentru asiguraţii acestor sisteme.
- Adica perioada de somaj indemnizat este stagiu de cotizare pentru pensie si pentru sanatate.

3. Conform OUG 111/2010 perioada concediului pentru cresterea copilului constituie vechime in munca si in serviciu, precum si in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea.

4. - Perioada de somaj indemnizat este vechime in munca, conform Legii 1/1991, pana la 01.03.2002.
- Incepand cu 01.03.2002 a intrat in vigoare Legea 76/2002 conform careia perioada de somaj indemnizat nu mai este vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada somaj ralucard ralucard Buna ziua! As dori sa stiu ce perioade imi sunt luate in calcul la vechimea in munca, avand in vedere faptul ca lucrez la stat si beneficiem de sporul privind ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata dupa ccc de un an cristinaflp cristinaflp O zi buna tuturor! Conform legii, parintele care a optat pentru CCC de un an are dreptul la concediu fara plata pana la implinirea varstei de 2 ani de catre ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj si impozitare plati compensatorii guiualina guiualina Buna ziua! In momentul de fata sunt in concediu de crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani, dar fara plata indemnizatiei, pt. ca am ales varianta ... (vezi toată discuția)