avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impactul noii taxe auto dupa recuperarea celei vechi
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impactul noii taxe auto dupa recuperarea celei vechi

Buna ziua.

Am o masina inmatriculata in data de 09.07.2008, la care am facut o actiune in instanta pentru recuperarea taxei, cu termenul stabilit in data de 30 ianuarie 2012. Intrebarea mea este daca in cazul in care castig si mi se restituie banii, sunt constrans ca la o eventuala viitoare vanzare a autoturismului sa platesc noua taxa intrata in vigoare? Va intreb deoarece acest lucru m-ar dezavantaja deoarece noua taxa ar fi de 2.5 ori mai mare decat cea pe care o platisem in 2008.

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: esk , utilizator 22:11, 22 Ianuarie 2012
Plata taxei intra in sarcina cumparatorului nu a vanzatorului, in momentul reanmatricularii de catre noul proprietar.
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
rosu gheorghe, utilizator
Ma intereseaza ca si cumparatorul sa nu plateasca. Stiu ca in cazul in care masina a fost inmatriculata dupa 2007, cumparatorul nu mai trebuie sa plateasca aceasta noua taxa (cum este cazul meu), doar ca nu stiu daca dupa ce imi recuperez vechea taxa, cumparatorul va trebui sa o plateasca pe cea noua ? Asta vrea sa sublinieze in esenta intreabarea.
"Obligatia de plata a taxei intervine si cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, in Romania, asupra unui autovehicul rulat si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, conform Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, sau taxa pe poluare pentru autovehicule si care nu face parte din categoria autovehiculelor exceptate sau scutite de la plata acestor taxe, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii."

In cazul in care castig pe 30 ianuarie si mi se va returna vechea taxa auto, la vanzarea autovehiculului se va considera ca aceasta nu a fost achitata ?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2012
esk, utilizator
Vad ca nu a raspuns nimeni intrebarii mele. Am gasit raspunsul in Ziarul Financiar:
Vestea bună vine în cazul celor care şi-au recuperat în instanţă taxa anterioară - aceştia şi-au recuperat banii şi nu sunt obligaţi acum să o achite din nou.

"În cazul în care cineva a obţinut în instanţă returnarea taxei de poluare după iulie 2008, persoana respectivă va putea vinde auto­mobilul fără ca noul proprietar să fie obligat la plata noii taxe de poluare", a subliniat Coltuc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai platesc taxa de mediu? ariana03 ariana03 Buna ziua Masina pe care o am am inmatriculat-o fara plata taxei de timbru prin castigarea in instanta a acestui drept. Acum vreau sa o vand si as dori sa ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu Ovidiu1991 Ovidiu1991 Buna Seara.Am si eu o dacie 1310 din 1986 mostenita.Pentru a o inmatricula sau a o vinde altei persoane trebuie sa platesc taxa de mediu.Daca a trecut termenul ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto darian2006 darian2006 Buna ziua! Daca doresc sa cumpar un fiat brava din 1997,benzina,1370 cm cubi si 55 cp,inmatriculat in romania,in 03.01.2012,am de platit taxa de poluare si ... (vezi toată discuția)