avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

Intretin un imobil care a apartinut unei persoane decedate in urma cu 20 ani fara mostenitori. Cum pot trece imobilul pe numele meu, tinand cont ca acesta a fost cumparat de la fostul ICRAL de catre decedat.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 17:20, 1 Februarie 2012
Ce intelegeti dvs. prin „intretineti”?


Codicele Civil, in articolele 1846-1847, prevede anumite conditii pentru a putea opera dobandirea proprietatii prin uzucapiune, si anume:
-posesia sa fie continua – posesorul sa o exercite in mod regulat, fara intermintente anormale;
-posesia sa fie neintrerupta;
-posesia sa fie netulburata – sa nu fie fondata sau conservata prin acte de violenta in contra sau din partea adversarului;
-posesia trebuie sa fie publica – posesia nu trebuie exercitata in ascuns de adversarul sau, incat acesta sa nu fie in stare de a putea sa o cunoasca;
-posesia trebuie exercitata sub nume de proprietar.

Termenul de uzucapare este de 30 de ani
Prin intretin vreau sa spun ca platesc toate obligatiile ce revin imobilului (impozite, lumina, asiguare obligatorie s.a.m.d.)
cum pot sa indeplinesc ultima conditie si anume - posesia trebuie exercitata sub nume de proprietar-
Adica sa va fi considera proprietar/stapan al bunului iar vecinii sa va cunoasca ca atare.
Prin faptul că plătiţi taxe şi impozite pe un imobil, acest lucru nu vă dă dreptul ca să uzucapaţi. Prin mărturia vecinilor că aţi avut grije de imobilul respectiv, prin dovada că proprietarul a murit(de la evidenţa populaţiei), apoi dovada că nu există moştenitori,(camera notarilor) etc.....

Alte discuții în legătură

Uzucapiune buna buna Detin din 1990 teren + casa - limitele de hotar specificate in act corespund cu realitatea de pe teren. In acte 363 mp, pe teren 549 mp, eroare calcul ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate al unui teren hangiunel hangiunel multumesc anticipat pentru raspuns. tatal meu are in stapanire un teren de circa 150 mp de peste 30 de ani dar nu are act pe el cum poate sa dobandeasca un ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune,jonctiune liamic43 liamic43 Speta: G.moare in 1973.Lasa mostenire sotiei G.E. un teren .G.E moare in 1981.Lasa mostenire terenul respectiv catre 3 mostenitori care au facut ... (vezi toată discuția)