avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditionarea platii indemnizatiei pentru CCC de plata ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditionarea platii indemnizatiei pentru CCC de plata impozitelor

As vrea sa stiu daca e posibil sa mi se suspende indemnizaztia pt cresterea copilului daca am de platit o amenda (este luata un pic mai demult prin anul 2010).
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:18, 20 Ianuarie 2012
1. OUG 111/2010, asa cum a fost modificata de OUG 124/2011, spune:

Art.12
...
(2) Incepand cu anul 2012, pentru mentinerea drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, beneficiarii au obligatia sa isi achite obligatiile legale fata de bugetul local pentru bunurile pe care le detin in proprietate, conform prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

2. - Din acest text inteleg ca trebuie achitate impozitele si taxele pentru bunurile detinute in proprietate (cladiri, terenuri, auto etc.).
- Amenda nu este nici impozit nici taxa pentru un bun proprietate personala.
Sa dea Dumnezeu sa fie asa!
Dar, atunci cand se va cere de la Administratie un act din care sa rezulte ca persoana x nu are nicio datorie la bugetul local in mod sigur va iesi o amenda ca paduchele in fata.
Sper sa ma insel!
Legea care ne obliga sa ne achitam darile catre stat prevede un termen limita anume in care sa le platim?
De exemplu impozitul pt autoturism sunt obligat sa il platesc pana la data de.......,in caz contrar sotia nu mai primeste indemnizatia crestere copil?
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
nutzzu, utilizator
Buna seara! Va rog frumos sa-mi spuneti daca este posibil sa mi se suspende mie(sotia) indemnizatia de crestere copil daca sotul meu nu si-a platit impozitul la masina pe anul 2011? Multumesc anticipat!
dddd a scris:

Buna seara! Va rog frumos sa-mi spuneti daca este posibil sa mi se suspende mie(sotia) indemnizatia de crestere copil daca sotul meu nu si-a platit impozitul la masina pe anul 2011? Multumesc anticipat!



Bunurile sunt proprietate comuna;Asa ca ... votati decoloratii !

Alte discuții în legătură

Sistarea indemnizatiei de crestere copil maryalylyana maryalylyana Buna ziua, Sotul meu are amenzi de circulatie neplatite, eu urmeaza sa-mi fac dosarul pentru indemnizatie crestere copil, iar cei de la primaria din comuna il ... (vezi toată discuția)
Datorii la bugetul local monique2803 monique2803 Se stie ca indemnizatia de crestere copil se suspenda in cazul in care ai datorii la bugetul local. Amenzile neplatite ale sotului meu care apar ca datorii la ... (vezi toată discuția)
Oprirea indemnizatiei de crestere a copilului de catre administratia financiara IGNATOANA IGNATOANA Buna ziua! Am o mare rugaminte la dumneavoastra: va rog tare mult sa imi spuneti daca poate Administratia Financiara sa imi sisteze acordarea indemnizatiei de ... (vezi toată discuția)