1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art.12.
…
(2) Începând cu anul 2012, pentru menținerea drepturilor prevăzute de prezenta ordonanță de urgență, beneficiarii care au drepturi stabilite de cel puțin 6 luni au obligația să își achite impozitele și taxele locale față de bugetul local pentru bunurile pe care le dețin în proprietate, conform prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările și completările ulterioare.
(3) Pentru persoanele singure care se ocupă de creșterea și îngrijirea unuia sau a mai multor copii, menținerea drepturilor reglementate de prezenta ordonanță de urgență nu este condiționată de obligația prevăzută la alin. (2)
(4) Pentru familiile legal constituite, obligația legală față de bugetul local se aplică asupra bunurilor familiei, indiferent de soțul care deține în proprietate respectivele bunuri.
1. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 38.1
(1) Pentru mentinerea dreptului la indemnizatie, stimulent de insertie sau a celor prevazute la art. 31 alin.(1) si (2) si art. 32 alin. (1) lit. c) si d) din ordonanta de urgenta, in conditiile art. 38 din ordonanta de urgenta, beneficiarii cu drepturi stabilite de cel putin 6 luni au indatorirea sa isi achite obligatiile legale fata de bugetul local pentru bunurile pe care le detin in proprietate, conform prevederilor Codului fiscal.
(2) Obligatiile legale prevazute la alin. (1) sunt cele stabilite potrivit art. 248 lit. a)-c) din Codul fiscal si se datoreaza bugetelor locale ale comunelor, oraselor, municipiilor, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti.
2. Din Codul fiscal:
Art. 248
11. (1) Constituie integral venituri proprii ale bugetelor locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti sau judeţelor, după caz, următoarele resurse financiare:
A. impozitele şi taxele locale, instituite prin prezentul titlu, respectiv:
a) impozitul şi taxa pe clădiri
b) impozitul şi taxa pe teren
c) impozitul pe mijloacele de transport
...
3. Primaria comite un abuz si greseste de doua ori:
a) Este obligata sa va primeasca dosarul pentru indemnizatia pentru CCC si numai dupa ce se scurg 6 luni de la depunerea actelor, in caz de neplata a obligatiilor legale fata de bugetul de stat, poate sa propuna suspendarea platii indemnziatiei pentru concediu crestere copil (CCC).
b) - Amenda nu face parte din acele obligatii legale fata de bugetul local.
- Plata indemnizatiei pentru CCC se suspenda numai daca nu platiti impozitele si taxele pe cladiri, pe teren si pe mijloacele de transport.
4. - Aratati celor de la Primarie textele de lege de mai sus.
- Daca insista in a incalca legea si a va priva de drepturile dvs. legale faceti imediat o sesizare la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
- Sau veti putea sa va adresati si instantei de judecata deoarece dreptatea este de partea dvs., fara nici un dubiu.
- Vorbiti cu juristul Primarie care trebuie sa cunoasca mai bine legile.