avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Noul Cod de procedura civila va intra in vigoare la 1 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Noul Cod de procedura civila va intra in vigoare la 1 iunie 2012

Noul Cod de procedura civila va intra in vigoare la 1 iunie, a anuntat joi, intr-o conferinta de presa, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu: "In 2012 vom pune in aplicare noul Cod de procedura civila, cu termen in iunie", a spus ministrul Justitiei. Predoiu a adaugat ca noul Cod este unul dintre obiectivele strategice ale Ministerului Justitiei.

Raportul CE din iulie 2011 remarca faptul ca Romania a facut demersuri pentru imbunatatirea procedurilor judiciare si ca autoritatile romane au intreprins demersuri pentru a eficientiza procedurile judiciare si a continuat pregatirile pentru intrarea in vigoare a patru Coduri noi.

Pentru cresterea ritmului reformei judiciare in urmatoarea perioada, CE spunea ca Romania ar trebui sa adopte un plan de implementare a Codului civil si pentru celelalte trei noi coduri (Cod penal, Cod de procedura civila si de procedura penala-n.r.) care urmeaza a fi introduse in 2012 si sa creeze un cadru de cooperare impreuna cu magistratii si cu societatea civila pentru a facilita ajustarile structurale necesare ale sistemului judiciar.

Comisia sustinea ca este important sa se evite practicile divergente si ca o buna pregatire a magistratilor va fi esentiala pentru o implementare omogena a Codurilor.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 13:26, 13 Ianuarie 2012
eu nu cred ca va intra in vigoare exact pe 1 iunie. Sigur se vor mai trece macar doua-trei luni
Se zice de asemenea că va fi pus in aplicare noului Cod penal si de procedura penala respectiv în martie si iunie din 2013. E vorba de o aplicarea progresivă si in cascăda a legiilor de o mare importanţa, pentru a face mai uşor râspăndirea efectelor juridice in faţa cetaţenilor. Oricum este o prevedere buna, intr-un proiect de dezvoltărea globală a codificărilor !
Nu cred ca va mai fi din nou amanat pentru ca riscam sa intram in procedura de infrigement pentru neaplicarea reformelor din justitie... coana Europa e si cu ochii pe noi... cu un ochi la noi si cu unul la euroi... ca si euroiul are mari belele si da dureri de cap coanei Europa...Nu inteleg de ce vor astia ai nostri sa intre neaparat in zona euro cand alte state ce indeplinesc deja conditiile au zis pas! si au ramas in stand by

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod de procedura civila intra in vigoare la 1 iunie romeo67 romeo67 Noul Cod de procedura civilă intră în vigoare la 1 iunie, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Justiţiei, C.P. \"În 2012 vom ... (vezi toată discuția)
Vezi data intrarii in vigoare a noului cod penal si a codului de procedura penala ifigenia2005 ifigenia2005 Stie cineva,cand va intra in vigoare noul cod penal?Macar o data aproximativa?! Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)