avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Noua taxa de inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Noua taxa de inmatriculare

Buna seara,

Am cumparat ieri o masina inmatriculata in 2006, euro 3, vanzatorul fiind primul proprietar al masinii in Romania. Am facut identificarea la RAR. Mai trebuie sa platesc la primarie o taxa de 56 lei pentru a o trece in proprietatea mea. De cand se aplica efectiv noua lege? Daca platesc maine merg la politie pentru a ma trece in cartea de identitate a masinii mai trebuie sa platesc noua taxa?Se poate contesta in instanta aceasta taxa?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 22:34, 12 Ianuarie 2012
pana cel putin in 25 ianuarie platiti vechea taxa. Eu in locul Dvs as inmatricula-o repede pentru ca asa puteti primi toti banii inapoi in instanta.
Masina e inmatriculata in 2006. Trebuie sa o trec pe numele meu.de cand intra in vigoare noua taxa?maine mai o pot trece pe numele meu fara sa platesc taxa?
am inteles ! scuze ! da, maine puteti sa o treceti pe numele Dvs fara sa platiti taxa !
multumesc de raspuns. eu am inteles ca de maine intra in vigoare noua taxa.
la momentul actual, nu s-au publicat inca normele de aplicare ale legii (ar trebui sa apara pana la 25 ianuarie) deci nu au cum sa va ia banii ...
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
vladfesan, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxa poluare 2012 looly looly Buna seara.Am o nelamulire,nu stiu daca stie cineva sa imi raspunda.Sper ca da.Am o cunostinta care a cumparat o masina inmatriculata RO in octombrie 2011 si ... (vezi toată discuția)
Taxa auto hacu hacu Am cumaparat un matiz in primavara cu act de vanzare cumparare dar nu l-am imatriculat pana acum intrebarea e eu o sa platesc taxa daca vreau sa-l imatriculez ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina inmatriculata ro d3ath_sm0k3 d3ath_sm0k3 Buna seara, ma gandesc sa cumpar o masina inmatriculata in Romania in anul 2005(un Matiz pentru sotia mea). O sa platesc taxa de poluare sau nu? Eu din ce am ... (vezi toată discuția)