avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa poluare 2012
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa poluare 2012

Buna seara.Am o nelamulire,nu stiu daca stie cineva sa imi raspunda.Sper ca da.Am o cunostinta care a cumparat o masina inmatriculata RO in octombrie 2011 si a inscris-o pe rol pe la inceputul lunii noiembrie.Intre timp a expirat ITP ul masinii,l-a facut,a facut si RCA pe numele sau si a platit si impozit pt masina pe numele sau (avea fiscal de la vanzator etc),dar inca nu i-a facut RAR-ul.Acum cu noua taxa de poluare care intra in vigoare in 2012 s-a auzit ca cine nu i-a facut RAR ul masinii,va plati enorm de mult .Nelamurirea mea este urmatoarea:are ITP ,RCA si impozit platite pe numele lui,inca nu i-a facut RAR-ul,se incadreaza la noua taxa de poluare sau la vechea taxa?!!
Cel mai recent răspuns: looly , utilizator 20:13, 7 Ianuarie 2012
Sa inteleg ca la finante este masina pe numele lui dar certificatul de inamtriculare este inca pe numele vanzatorului si trebuie sa faca RAR ptr a perfecta?
Nu are nici o legatura RAR cu taxa .E posibil ca multe altele sa se scumpeasca de la 1.01.2012 RAR -ul ptr auto.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2011
cristinaruxanda, utilizator
Exact cum ati spus dvs.Pai si nu cu RAR-ul isi trece pe numele lui masina?mersi.
Asa este ,cu RAR se definitiveaza la politie trecerea masinii de pe numele actual pe numele dvs(sau cunostintei dvs). De la 1.01.2012 probabil ca si RAR va fi mai mare ,dar ve-ti plati si taxa de poluare
.
Multumesc pt ajutor.am rezolvat astazi .Sarbatori fericite !!
Sa inteleg ca intr-o singura zi a-ti reusit sa faceti RAR si sa va duceti si la Politie?
Oricum bine ca a-ti rezolvat-o ,deoarece am auzit persoane care sunt programate la RAR chiar si dupa 15 ianuarie 2012
Ultima modificare: Vineri, 23 Decembrie 2011
cristinaruxanda, utilizator

Alte discuții în legătură

Inmatriculare masina fara rca si itp. Eduard Ciprian Slai Eduard Ciprian Slai vreau sa cumpar o masina dar nu mai are nici rca nici itp valabil. cand trebuie facut itp si unde? daca il face fostul proprietar, trebuie si rca la ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto fara plata taxei de poluare, circulatie pe drumurile publice DMX DMX Buna seara! In octombrie 2011, am achizitionat o masina inmatriculata in romania dar inainte de 2007. Am intocmit contractul de vanzare cumparare pentru ... (vezi toată discuția)
Masina blocata la rar Dannyelle Dannyelle Am cumparat recent o masina, am facut contractul de vanzare-cumparare, am sunat la RAR pentru programare( am fost programata dupa vreo saptamana si un pic..), ... (vezi toată discuția)