Buna seara.Am o nelamulire,nu stiu daca stie cineva sa imi raspunda.Sper ca da.Am o cunostinta care a cumparat o masina inmatriculata RO in octombrie 2011 si a inscris-o pe rol pe la inceputul lunii noiembrie.Intre timp a expirat ITP ul masinii,l-a facut,a facut si RCA pe numele sau si a platit si impozit pt masina pe numele sau (avea fiscal de la vanzator etc),dar inca nu i-a facut RAR-ul.Acum cu noua taxa de poluare care intra in vigoare in 2012 s-a auzit ca cine nu i-a facut RAR ul masinii,va plati enorm de mult .Nelamurirea mea este urmatoarea:are ITP ,RCA si impozit platite pe numele lui,inca nu i-a facut RAR-ul,se incadreaza la noua taxa de poluare sau la vechea taxa?!!
Sa inteleg ca la finante este masina pe numele lui dar certificatul de inamtriculare este inca pe numele vanzatorului si trebuie sa faca RAR ptr a perfecta?
Nu are nici o legatura RAR cu taxa .E posibil ca multe altele sa se scumpeasca de la 1.01.2012 RAR -ul ptr auto.
Asa este ,cu RAR se definitiveaza la politie trecerea masinii de pe numele actual pe numele dvs(sau cunostintei dvs). De la 1.01.2012 probabil ca si RAR va fi mai mare ,dar ve-ti plati si taxa de poluare
.
Sa inteleg ca intr-o singura zi a-ti reusit sa faceti RAR si sa va duceti si la Politie?
Oricum bine ca a-ti rezolvat-o ,deoarece am auzit persoane care sunt programate la RAR chiar si dupa 15 ianuarie 2012