avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare masina fara rca si itp.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare masina fara rca si itp.

vreau sa cumpar o masina dar nu mai are nici rca nici itp valabil.
cand trebuie facut itp si unde? daca il face fostul proprietar, trebuie si rca la efectuarea itp. adica banii pe rca sunt aruncati, caci noul proprietar trebuie sa faca alt rca. dupa ce fac actele de vanzare cumarare se face itp la o statie obisnuita sau la rar?
ITP ul se face la orice statie autorizata RAR.In momentul vanzarii masinii nu este obligatoriu sa aiba ITP ul facut . Acesta il puteti face si dvs. dupa ce cumparati masina si inainte de a merge la RAR (pentru a evita achitarea asigurarii de 2 ori - si de cumparator si de vanzator). Daca ITP ul se fasce de vanzator, acesta are posibilitatea de a -si recupera o parte din banii dati pe asigurare pentru perioada cat nu o mai foloseste (adica dupa ce vinde masina).
deci pot sa fac contractul de vanzare cumparare si sa ma duc sa fac un itp la o statie obisnuita? apoi sa ma duc la rar sa fac identificarea?
nu as vrea sa fiu fortat sa fac itp la rar, strictetea e mult mai mare. masina e ok dpdv tehnic, dar imi este frica la noxe. e o dacie pe injectie si trebuie sa iasa euro 2.
procedura e urmatoarea in cazul unei masini fara rca si itp. Sursa: rar

1. contract vanzare cumparare.

2. rca pe o luna, pe numele noului proprietar.

3. itp la o statie obisnuita

4. identificare rar.

Ba chiar mi-au recomandat sa fac itp la o statie obisnuita, caci se poate si la ei, dar costa dublu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca pe alt nume StifflerSamm StifflerSamm Buna ziua!in urma cu un an,am facut un rca la o masina proaspăt înmatriculată in țară, si am dat 650 ron pt 6luni.la urmatoatea asigurare(sept) am ... (vezi toată discuția)
Masina inmatriculata doar fiscal ilmir1 ilmir1 Am o situatie ciudata si nu stiu cum ii dau de cap, poate ma ajutati. Doresc sa cumpar o masina. In actele masinii apare un alt proprietar. Adica cel de la ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare autoturism Endelus Endelus buna ziua doresc sa achizitionez un autoturism de la o persoana juridica. intrebarea este care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a o inmatricula pe ... (vezi toată discuția)