avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA pe alt nume
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA pe alt nume

Buna ziua!in urma cu un an,am facut un rca la o masina proaspăt înmatriculată in țară, si am dat 650 ron pt 6luni.la urmatoatea asigurare(sept) am platit 570 ron,urmabd ca in octombrie sa am un mic incident unde am fost scos vinovat pe nedrept..in fine,ceva minor,o grila radiator sparta..cand am fost zilele trecute sa vad cat ma costă rca..am constatat ca m-au încălțat cu m3:) avand de dat cam 850ron (cea mai ieftina )pt 6 luni la motor 1.4 #-o.. Intrbarea mea e destul de simplă. Pot sa fac un contract de comodat,ceva,cu tata,sa pot face rca pe numele lui? 177ron ar fi pt el:) excludem varianta trecerii pe numele lui..pt ca ar mai fi o săptămână pana expiră si nu as avea timp sa fac acte,etc. Va mulțumesc, astept răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: QED , utilizator 20:35, 15 Martie 2014
asigurarea auto se incheie exclusiv pe numele proprietarului, nu a utilizatorului >>chiar daca incheiati contractul de comodat, asigurarea se va face pe numele dvs.
Singura varianta de a plati RCA mai ieftin este sa treceti masina pe numele tatalui prin contract de vanzare-cumparare.
Si pot face asta fara sa ma mai duc la rar?doar cu contract de vânzare-cumpărare?
VoL a scris:

asigurarea auto se incheie exclusiv pe numele proprietarului, nu a utilizatorului >>chiar daca incheiati contractul de comodat, asigurarea se va face pe numele dvs.


Corect, cu precizarea ca asigurarea se incheie pe numele proprietarului inscris in actele autovehiculului. Fac aceasta precizare intrucat exista cazuri in autovehiculul este vandut fara sa sa faca actele de vanzare-cumparare, in acte figurand vechiul proprietar(vanzatorul).
StifflerSamm a scris:

Si pot face asta fara sa ma mai duc la rar?doar cu contract de vânzare-cumpărare?


RAR-ul are drept de verificare periodica ITP , asa ca numele proprietarului autovehiculului trebuie stiut si de ei . Cotractul de vanzare-cumparare duce la schimbarea numelui proprietarului in acte .

Alte discuții în legătură

Valabilitate rca incheiata pe numele noului proprietar in cazul schimbarii proprietarului Pop Izabela Pop Izabela Dat fiind preturile prohibitive practicate de societatile de asigurari pentru proprietarii de autoturisme cu varsta sub 25 ani am decis sa transcriu masina pe ... (vezi toată discuția)
Interpretare art.29 alin 2 din legea csa 14/2011 referitor la asigurarea rca (persoane sub 30 de ani) popcatalin popcatalin Buna ziua, lucrez ca broker in asigurari si am o nelamurire referitor la interpretarea articolului citat mai jos. In concret ne lovim foarte des de clienti sub ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism la care am si contract vc dar si contract comodat ionutfg ionutfg Salutare ! Am un autoturism de vreo 4-5 ani (la mine) pe care as cam vrea sa il vand.In tot acest timp am avut grija de masina,nu am avut amenzi,i-am platit ... (vezi toată discuția)