avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Vanzare autoturism la care am si contract VC dar si ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Vanzare autoturism la care am si contract VC dar si contract comodat

Salutare ! Am un autoturism de vreo 4-5 ani (la mine) pe care as cam vrea sa il vand.In tot acest timp am avut grija de masina,nu am avut amenzi,i-am platit toate taxele la zii dar in acte figureaza inmatricuata pe fostul proprietar(era timbrul de mediu cand am cumparat-o).Cand am cumparat-o am facut contract de vanzare cumparare (eu am trecut-o si la impozit pe numele meu) dar si un contract de comodat in care scrie ca : proprietarul poate sa vrea sa o vada la orice ora la mine,iar eu trebuie sa i-o prezint in buna stare de functionare si ca nu am voie sa o instrainez sau sa o vand.Cum pot face in situatia data ??? Nu vreau sa ma trezesc ca ma taraie fostul proprietar dupa pe nu stiu unde...Care din acte sunt valabile ???
Cel mai recent răspuns: ionutfg , utilizator 14:10, 19 Aprilie 2017
Precizarile dv sunt contradictorii
Initial afirmati dar in acte figureaza inmatricuata pe fostul proprietar,ulterior reveniti cu precizarea Cand am cumparat-o am facut contract de vanzare cumparare (eu am trecut-o si la impozit pe numele meu)
Dupa ce afirmati ca am facut contract de vanzare cumparare,dar in acte figureaza pe fostul proprietar,precizati ca vanzatorul a incheiat da si un contract de comodat in care scrie
ca : proprietarul poate sa vrea sa o vada la orice ora la mine,iar eu trebuie sa i-o prezint in buna stare de functionare si ca nu am voie sa o instrainez sau sa o vand.

Daca a fost incheiata tranzactionarea vehiculului prin contract de vanzare cumparare,
vanzatorul ,la momentul materializarii actului bilateral de vointa al partilor-automat pierde calitatea de proprietar asupra vehiculului,respectiv nu mai detine calitatea sa incheie acte legale pentru un bun care nu ii mai apartine
Pentru raspuns concret verificati autenticitatea si legalitatea documentului de vanzare cumparare
Daca dv ati inmatriculat vehiculul se ridica firesc intrebarea de ce in acte figureaza inmatricuata pe fostul proprietar?
Dupa cum spuneam si mai sus s-au incheiat 2 acte : unul de vanzare cumparare ,si unul contract de comodat(in care contract de vanzare cumparare scrie ca eu ca si cumparator nu am voie sa o vand sau sa o instrainez).Nu am inmatriculat masina pana acum din cauza timbrului de mediu pe care fostul proprietar si l-a recuperat in instanta.Acum insa o pot inmatricula fara nici o problema insa implica niste cheltuieli in plus...Ia si asa nu pot scoate mai mult de 2500-3000 de lei pe masina..iar ca sa o inmatriculez pe numele meu si dupa sa o vand din nou mai ma costa un 6-700 lei pe care nu ii mai recuperez.Asigurarea rca are in momentul de fata b14(ultima clasa de asigurare adica reducere aprox 50%),iar daca o inmatriculez pe numele meu o voi lua de la b0 din nou...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Împuternicire dupa un act legalizat jeoanesss jeoanesss Se pote face o împuternicire auto dupa actele auto originale si o copie legalizata dupa certificatul de inmatriculare? (vezi toată discuția)
Inscris pe talonul auto "instrainat catre" ovidiu2014 ovidiu2014 Buna seara. In urma cu 2 ani am vandut o masina cu contract de vanzare-cumparare luat de pe internet, nu de la politie si am scris pe talon instrainat catre la ... (vezi toată discuția)
Riscuri neinmatriculare masina imediat dupa cumparare jeoanesss jeoanesss Am o masina cumparata de ceva timp dar pentru ca nu-mi permit sa platesc timbrul de mediu, eu circul in continuare cu actele proprietarului, desi au trecut ... (vezi toată discuția)