avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Împuternicire dupa un act legalizat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Împuternicire dupa un act legalizat

Se pote face o împuternicire auto dupa actele auto originale si o copie legalizata dupa certificatul de inmatriculare?
Cel mai recent răspuns: jeoanesss , utilizator 22:15, 23 Aprilie 2013
Se poate de ce nu?! Pentru ce doriti imputernicirea?! Daca este pentru condusul autovehiculului nu se face procura ci contract de comodat, daca doriti sa imputerniciti pe cineva sa o vanda sau sa va reprezinte la asigurari se poate face procura.
Imputernicirea o poate da numai proprietarul vehiculului.
Împuternicirea imi trebuie pentru a evita plata timbrului de mediu; vreau ca vechiul proprietar sa-mi faca UN CONTRACT DE COMODAT sa pot circula cu masina dar am pierdut certificatul de inmatriculare, in schimb am copie +copie legalizata.
Si as mai vrea sa stiu daca vechiul proprietar (care este din alta zona a tarii) pote sa-mi faca la el in oras contractul de comodat fara sa fiu eu prezent si sa-mi trimita acest contract?
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
jeoanesss, utilizator
Nu se face procura! Se face comodat iar cel ce da in folosinta gratuita autovehiculului trebuie sa fie proprietarul masinii!
As mai vrea sa stiu ce acte imi trebuie pentru un contract de comodat auto si daca as putea face acest contract daca pe copia certificatului de inmatriculare la rubrica instrainat catre scrie numele meu+ data la care am intrat in posesia masinii (mentionez ca am cumparat masina prin contract de vanzare-cumparare dar nu este inregistrat in nici un calculator)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte am nevoie pentru înscrierea unui autoturism cu numere roșii şi de unde le obțin? Lerim Lerim Ce acte am nevoie pentru înscrierea definitivă unui autoturism second cu numere roșii.Menționez că am RAR efectuat, este înregistrată la ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism pe numele sotiei Visarex Visarex Buna ziua, O intrebare scurta: Vreau sa cumpar un auto din alt judet. Problema este ca vreau sa o inmatriculez pe numele sotiei, insa nu vreau sa o iau si ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare masina ContSters42601 ContSters42601 Buna seara , Cineva spunea zilele acestea ca in ce priveste vanzarea cumpararea masinilor sa schimbat ceva in legislatie astfel : 1.Vanzatorul anunta scris ... (vezi toată discuția)