avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare auto fara plata taxei de poluare, ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare auto fara plata taxei de poluare, circulatie pe drumurile publice

Buna seara!
In octombrie 2011, am achizitionat o masina inmatriculata in romania dar inainte de 2007. Am intocmit contractul de vanzare cumparare pentru aceasta, iar pe versoul certificatului de inmatriculare vanzatorul a notat la rubrica "Instrainat" numele meu impreuna cu data. Urmand ca in zilele urmatoare vanzatorul a radiat masina de la financiar; iar eu, la randul meu, am inregistrat-o platind totodata si impozit. Timp de 3 luni(nu am fos in tara), eu nu am mai facut niciun pas in vederea inmatricularii masinii pe numele meu. Zilele astea am facut ITP(inspectia tehnica periodica), identificarea RAR si asigurarea RCA. Ma asteptam sa pot inmatricula masina fara plata taxei de poluare, avand in vedere ca am obtinut dreptul de proprietate al masinii inainte de a intra in vigoare legea. Am 2 intrebari:
1. Pot face ceva in sensul asta, sa o inmatriculez fara sa platesc taxa de poluare?
2. Sau, daca nu, se poate circula pe drumurile publice in conditiile de fata?

Alte discuții în legătură

Anulare contract vanzare autoturism c0stel c0stel Buna ziua. Va rog sa ma ajutati sa gasesc o solutie potrivita pt o problema . Am achizitionat de la o ruda apropiata un autovehicul second hand destul de ... (vezi toată discuția)
Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)
Cumparare autoturism de la mostenitor vossk vossk Buna ziua, Doresc sa cumpar un autoturism de la mostenitor, peste 2 saptamani cand se va incheia dezbaterea succesiunii (vanzatorul este unicul ... (vezi toată discuția)