avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Care e posibilitatea de recuperare creante din partea ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Care e posibilitatea de recuperare creante din partea rudelor?

As incerca scurt si cuprinzator dar e mai dificil. Problema sta in felul urmator : tatal prietenei mele a contractat in urma cu aproximativ 8 ani un credit prin intermediul [editat] in valoare de 14705,41 Lei. La momentul respectiv,prietena mea era minora iar domiciliul stabil il aveau in Mioveni.In anul 2007,a vandut apartamentul,iar o parte din bani i-a lasat fetei care si-a achizitionat o garsoniera in Curtea de Arges,fiind unicul proprietar.Tatal ei nu a avut o vreme un domiciliu stabil.Printr-o serie de fapte nefericite, in anul 2009 a fost obligata sa ii faca carte de identitate la noua adresa.In data de 12 ianuarie anul curent a primit acasa o "DECIZIE de continuare a procedurii pe cale judecatoreasca" din partea unei firme de recuperari creante prin care ii este adus la cunostinta tatalui ei ca trebuie sa achite debitul principal de 14705,41 lei plus penalizarile aferente in cuantum de 4454,41 lei,or altfel "va fi notificat in scris de catre avocatul partener care va demara procedura pe cale judecatoreasca". Intrebarea mea este : in ce masura o va afecta pe prietena mea aceasta decizie? E posibil sa piarda garsoniera in aceste conditii? Mentionez ca si eu locuiesc cu ea la aceasta adresa inca din momentul in care a fost cumparata locuinta, e drept ca fara sa fiu trecut in actul de casa ( am doar carte de identitate,dar in schimb,multe bunuri cumparate impreuna cu ea). Multumesc pentru timpul acordat lecturii si astept cu mare speranta raspunsul dumneavoastra. Alexandru Olteanu
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: alexandruolteanu , utilizator 18:42, 13 Ianuarie 2012
Daca este proprietara doar fata, firma de recuperari nu se poate indrepta pentru recuperare impotriva bunului fetei ( prietenei dvs)
Sa fie atenta, ca in cazul decesului tatalui, daca datoria inca exista, (inca nu s-a prescris) sa nu accepte mostenirea, intrucat prin acceptare , se accepta atat bunurile cat si datoriile...si abia atunci fata ar putea fi urmarita in calitate de mostenitoare.
In privinta dorintei dvs de afi trecut in actul casei, acesata este o problema pe care trebuie sa o discutati cu pritena dvs. Personal nu i-as recomanda sa va treaca in actul casei, aceasta insemnand sa va vanda o parte din imobil...mai ales ca va puteti desparti oricand, chiar si daca v-ati casatori. Si daca dvs o iubiti...nu-i veti cere asta.... intrucat asta nu este o divada de iubire, ci un santaj.
in privinta bunurilor luate in comun este problema dvs in privinta impartirii lor , daca s-ar ajunge la asa ceva.

Va multumesc pentru promptitudine. Doua aspecte : in ce fel se procedeaza in legatura cu acceptarea/neacceptarea mostenirii? Exista vreo metoda de organizare a acestui,sa ii zicem,eveniment? Si al doilea aspect : in legatura cu trecerea mea in actul de spatiu,era doar o metoda de a evita o situatie neplacuta,nu am niciun gand,nu i-am cerut si nici nu ii voi cere sa fiu trecut in actul de spatiu decat la momentul in care ne vom casatori si vom cumpara impreuna un imobil. Inca o data multumiri depline pentru promptitudine!
Dupa decesul tatalui, merge la notar ( de oriunde) cu buletinul, certificatul ei de nastere si cel de deces al tatalui si da o declaratie din care sa reiasa ca renunta la mostenire.
Va multumesc foarte mult pentru lamuriri. Acum suntem mai linistiti. Spor la treaba in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sau act vanzare-cumparare? Luana1987 Luana1987 Bună ziua. Tatal meu locuieste impreuna cu concubina sa in garsoniera acesteia. Eu locuiesc cu soțul și copilul meu in apartamentul tatălui meu . Tatăl ... (vezi toată discuția)
Act de mostenire ludeea ludeea Buna ziua , Rog pe cine se pricepe sa ma consilieze in urmatoarea problema : exista un act de mostenitor incheiat la notar in urma decesului mamei unei ... (vezi toată discuția)
Partaj m_m m_m Buna izua, Tatal meu urmeaza sa faca un imprumut la banca pentru a-mi cumpara in rate o garsoniera. Contractul garsonierei va fi in consecinta pe numele ... (vezi toată discuția)