avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Limita proprietatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Limita proprietatii

Bun gasit!
Sunt nou pe aici, am cautat un alt thread care m-ar putea ajuta dar n-am reusit. Rog moderatorii sa stearga threadul daca mai este unul.
Sunt administrator de bloc, asociatie de proprietari.
Ma intereseaza care este limita proprietatii in cazul instalatiilor sanitare (ex. Apa Calda Menajera)? "T"-ul de racordare, robinetul de trecere sau contorul de apa? Tot aud pareri diferite si sunt pus in situatia despagubirii unui locatar, fara a fi sigur de corectitudine dpdv legal. Daca stiti vreo lege care cuprinde aceste mentiuni, va rog dati-mi o mana de ajutor!
Multumesc!
vladpuscalau88@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:46, 12 Ianuarie 2012
Ar trebui sa aveti precizat acest lucru in acordul de asociere.
Daca nu aveti o asemenea prevedere, proprietatea comuna este teava vericala si T-ul de racordare. Atat.
Restul tevii care se ramifica pe "prizontala" din "T" este al proprietarului deoarece alimentarea cu apa, caldura si eliminarea pe canalizare se face pe verticala, deci partea comuna este verticala (cu "T"-ul), iar proprietatea individuala este restul.

Noi aici pe forum spunem ca este comun ceea ce daca ar fi lipsa, ar afecta pe ceilalti proprietari de pe coloana sau de alaturi. Teava orizontala, daca lipseste din casa omului, nu-l afecteaza decat pe al, asa ca nu poate fi comuna.

Cunoastem problema asta si asa o rezolvam si in asociatiile noastre.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alimentare cu apa rece lemia50 lemia50 Buna seara.As vrea sa intreb urmatoarele: 1 . Teava de alimentare cu apa rece a unui apartament(ma refer la segmentul cuprins intre conducta verticala si ... (vezi toată discuția)
Unde se delimiteaza raspunderea asociatiei si intervine raspunderea proprietarului D_S D_S Ne confruntam (asociatia de proprietari) cu o problema,tehnica sau de interpretare. La WC-ul de serviciu s-a spart teava de alimentare cu apa rece dupa teul ... (vezi toată discuția)
Delimitare parte comuna aoa aoa salutare, am o problema a carei rezolvare nu am gasit-o reglementata nicaieri si de aceea apelez la cunostintele voastre (poate ati trecut prin asa ceva!): ... (vezi toată discuția)