avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintari si injurii obscene prin telefon
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintari si injurii obscene prin telefon

Buna seara. As dori sa ma ajutati cu un sfat. Am fost acuzat pe nedrept ca am adresat injurii obscene si amenintari prin telefon unei doamne. Ea a depus plangere la politie. Initial am fost chemat ca martor, si cand am ajuns, subofiterul a zis ca daca recunosc, doamna nu are nicio pretentie. Precizez ca eu am cartela prepay. Deoarece nu este adevarat ceea ce se insinueaza, as putea sa depun plangere pt calomnie? sau ce pot face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: myky.myky27 , utilizator 23:00, 13 Ianuarie 2012
sa recunosti, altfel de unde aveau nr tau de telefon si stiau si cine este proprietarul?
Nu te-ai gandit ca respectiva doamna vrea sa imi faca rau? Pt ca ne cunosteam, de acolo stie cine sunt.#-o.
Mersi pt ''sfat''!!!
nu am inteles: doamna a facut plangere penala? sau doar o petitie? daca e plangere penala iar la finalizarea cercetarilor prin rezolutia procurorului se va dispune o solutie de neancepere penala pentru faptul ca nu a-ti comis aceasta fapta puteti sa reclamati persoana pt denunt calomnios...vezi Codul penal
Multumesc frumos pt raspuns.
Ar fi bine sa mergeti insotit de avocat la politie.
Fapta ar putea constitui infractiunea de amenintare daca s-au proferat amenintari.

Mai este un aspect legat de probe.Nu cumva doamna a inregistrat discutia telefonica?
Intr-o atare situatie nu conteaza cartela...

Alte discuții în legătură

Desfasurator conversatii telefonice lorelena1306 lorelena1306 Stimati domni/doamne, Detin o cartela prepay in reteaua cosmote. Am purtat o conversatie telefonica plina de amenintari si doresc sa aflu cum pot intra in ... (vezi toată discuția)
Politia mai face ceva in caz in care o persoana te jigneste ? ... DanCristian199 DanCristian199 Politia mai face ceva in caz in care o persoana te jigneste ? Se mai aplica sanctiuni? In trecut,calomnia si jignirea erau considerate fapte penale (vezi toată discuția)
Contestatie amenda pt. insulta mpusa mpusa Buna seara, Apelez la dvs. deoarece nu am pregatirea in acest domeniu. De vreo 2-3 ani am probleme cu o vecina vaduva si singura, care face tot posibilul sa ... (vezi toată discuția)