avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Injurii, calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Injurii, calomnie

Buna ziua,ce pot face dupa ce am facut o reclamatie la politie pt injurii si calomnie impotriva unei persoane?Daca o dau in judecata ,ce se poate intampla persoanei respective?as dori sa ii cer daune morale!totul s-a intamplat intr-un loc supravecheat video audio,nu am avut martori decat angajatii magazinului respectiv!
Cel mai recent răspuns: ana122 , utilizator 15:32, 19 Iulie 2014
Daca ati facut plangere la politie, asteptati solutionarea acesteia de catre politie.
Multumesc de raspuns,politia probabil ii va da o amenda,pe mine ma intereseaza daca pot sa imi iau un avocat si sa incep actionarea in judecata pt calomie,injurii,inainte de solutionarea data de catre politie,pot merge in paralel?
puteti cere daune numai pe parte civila insa astfel de litigii sunt greu de castigat. Sunteti sigura ca v-a calomniat si nu sunt doar simple injurii? Pe de alta parte trebuie sa aveti in vedere ca va trebui sa platiti si taxa de timbru pt daunele pe care le solicitati.
buna ziua!Nu au fost numai injurii!Sa inteleg k in tara asta a noastra poti fi jignit,calomnit si persoana respectiva nu pateste nimic,doar o amenda de nimic!Probabil k ar fi trebuit sa ma cobor la nivelul persoanei respective!!!!!!Asa merge la noi!Multumesc de raspuns!
Insulta si calomnia nu sunt incriminate in codul penal, nu rezolvati nimic cu plangerea penala.
Ar putea fi contraventie conf.legii 61/1991.
ART. 2
Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
1) săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice;
...............................................
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Politia mai face ceva in caz in care o persoana te jigneste ? ... DanCristian199 DanCristian199 Politia mai face ceva in caz in care o persoana te jigneste ? Se mai aplica sanctiuni? In trecut,calomnia si jignirea erau considerate fapte penale (vezi toată discuția)
Insulta si calomnie coryzalia coryzalia As vrea sa stiu daca aceste delicte au fost reintroduse in Noul Cod penal din 2015. (vezi toată discuția)
Ce se poate face in caz de insulta? ContSters277537 ContSters277537 Am un individ care de multa vreme ma insulta in public si l-am inregistrat de cateva ori video si audio. Ma face in toate felurile si eu nu ripostez la fel ... (vezi toată discuția)