avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Injurii la locul de munca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Injurii la locul de munca

Va rog sa-mi spuneti daca, unei persoane i se aduc injurii la locul de munca, cu martori, aceasta poate depune plangere penala? Va multumesc!
Proferarea de injurii in orice loc este conisderata contraventie si nu infractiune.

Se sanctioneaza conform Legii 61/1991 (republicată) pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Art. 3. – Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
1) săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice;
Art. 4. – (1) Contravenţiile prevăzute la art. 3 se sancţionează după cum urmează:
a) cu amendă de la 100 lei la 500 lei, cele prevăzute la pct. 3), 4), 11), 14), 17), 18), 22), 31), 33) şi 34);

[ link extern ]

Puteti depune plingere contraventionala la politie iar persoana va fi amendata daca in urma cercetarilor se va constata ca v-a injurat..
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Mai 2014
cyan, moderator
Nu se aplică prevederile Legii 61/1991.
Plângere contravențională la poliție ??
Este o problemă care poate fi rezolvată amiabil, nefiind infracțiune.Calomnia nu mai este infracțiune, astfel că puteți încerca rezolvarea amiabilă sau, cu cine știe ce șanse de reușită, la o instanță civilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia mai face ceva in caz in care o persoana te jigneste ? ... DanCristian199 DanCristian199 Politia mai face ceva in caz in care o persoana te jigneste ? Se mai aplica sanctiuni? In trecut,calomnia si jignirea erau considerate fapte penale (vezi toată discuția)
Șicanare în trafic (depășire, încetinire, oprire în mijlocul străzii și semne obscene). ce sancțiune poate primi cine face așa ceva? florin.strambu@yahoo.com florin.strambu@yahoo.com Am fost șicanat in trafic de doi tineri care m-au depășit cu viteza si mi-au arătat lucruri obscene iar cand au ajuns în fața mea au încetinit masina de ... (vezi toată discuția)
Libertatea de exprimare și legea 61/1991 vo87yh1c0 vo87yh1c0 Legea 61/1991 zice asa: Art. 2. - Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții ... (vezi toată discuția)