avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se poate face in caz de insulta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se poate face in caz de insulta?

Am un individ care de multa vreme ma insulta in public si l-am inregistrat de cateva ori video si audio. Ma face in toate felurile si eu nu ripostez la fel insa toate au o limita. Ce pot sa fac in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: ContSters277537 , utilizator 14:48, 26 Mai 2015
Daca sunteti crestin - intoarceti obrazul.
Daca nu - reclamati la Parchet
La parchet? Dar insulta tine de codul penal? Auzisem ca nu...
Insulta nu este infractiune, va adresati instantei civile.
Of, of, of si acolo o sa dureze ani de zile si posibil sa scape....stie asta probabil si de aceea continua. Politia sau parchetul ar putea sa faca ceva?
Politia ar putea sa-l amendeze conf. Legii 61/1991.
ART. 2
Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
1) săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice;
.................................................
ART. 3
(1) Contravenţiile prevăzute la art. 2 se sancţionează după cum urmează:
a) cu amendă de la 100 lei la 500 lei, cele prevăzute la pct. 3), 4), 11), 14), 17), 18), 22), 31), 33) şi 34);
b) cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei, cele prevăzute la pct. 1), 12), 16), 24), 25) şi 28);
................................

Alte discuții în legătură

Injurii la locul de munca yanachis yanachis Va rog sa-mi spuneti daca, unei persoane i se aduc injurii la locul de munca, cu martori, aceasta poate depune plangere penala? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Politia mai face ceva in caz in care o persoana te jigneste ? ... DanCristian199 DanCristian199 Politia mai face ceva in caz in care o persoana te jigneste ? Se mai aplica sanctiuni? In trecut,calomnia si jignirea erau considerate fapte penale (vezi toată discuția)
Șicanare în trafic (depășire, încetinire, oprire în mijlocul străzii și semne obscene). ce sancțiune poate primi cine face așa ceva? florin.strambu@yahoo.com florin.strambu@yahoo.com Am fost șicanat in trafic de doi tineri care m-au depășit cu viteza si mi-au arătat lucruri obscene iar cand au ajuns în fața mea au încetinit masina de ... (vezi toată discuția)